zondag 16 oktober 2016

Jong geleerd

Tijdens het feestje voor oma zong dochterlief het lied 'Voor altijd jong'. Het lied dat door Kinderen voor Kinderen geschreven werd voor de Kinderboekenweek. De afgelopen jaren mochten de boefjes tijdens de Kinderboekweek een boek uitkiezen in de boekwinkel (201320142015 klik). Ook dit jaar gingen we op pad. Heerlijk neuzen tussen al het moois.


Onze oudste boef wilde eigenlijk twee boeken. Nu ze in groep 3 zit, wilde ze graag een boek waar ze zelf in kan lezen en omdat ze nog steeds van onze verhalen houdt, wilde ze graag een voorleesboek. Ze koos een eigen voorleesboek van 'Vos en Haas' en het nieuwe voorleesboek van 'Kolletje'.
Zoonlief was al snel klaar. Hij koos het bekroonde boek 'Kom uit die kraan'. De kaft sprak hem aan, omdat een politiewagen aan een kraan hangt en ze natuurlijk gered moesten worden. Het is een geweldig boek met een zeer verrassend einde. Zowel manlief als ik hadden het einde niet kunnen voorspellen.
Ons kleinste boefje had haar ogen al snel laten vallen op 'konijntje'. Ze bedoelt hier 'Nijntje' van Dick Bruna. We proberen haar er steeds van te overtuigen, dat het Nijntje is, maar ze blijft star volhouden dat het 'konijntje' is (en eigenlijk heeft ze gelijk). De collectie Nijntje-boeken heeft er dus weer één bij. We gingen daarna snel naar huis om de nieuwe boeken te lezen en te bewonderen.


Het avondritueel van onze oudste boef is inmiddels aangepast. Ze wil graag voor het slapengaan nog even zelf een boek lezen (en het liefst zelf bepalen wanneer het licht uit gaat). Geweldig om te zien, dat ze er net zoveel plezier in heeft als wij.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten