vrijdag 2 oktober 2015

Boevenstreken

De speelgoedboeken voor de komende decembertijd (en bij ons ook al de novembertijd) liggen alweer op de mat. Toch kun je onze boevenvriend al helemaal blij maken met de verwarmingsbuis in onze woonkamer. Heel vaak speelt hij, dat hij brandweerman Sam is en dan is deze buis de ideale paal om naar beneden te glijden om ons allemaal te komen redden.


Naast brandweerman zorgt hij ook dagelijks voor een gevulde maag. Wanneer hij in de ochtend opstaat, roept hij al dat hij de aardappelen moet schillen en de bonen nog moet doppen. Alle pannen bij ons en bij opa en oma komen uit de kast en hij weet precies wat er in iedere pan hoort. Hij vergist zich ook nooit in de deksels bij de bijhorende pan. Zo zijn de kleine pannen voor de boontjes en de (h)erwtjes, de middelgrote pan voor de aardappels, de koekenpan voor de nutsnutsjen (kipsnitzel, je moet het maar weten), een pan voor de soep en het kleinste steelpannetje is voor de eieren of de saus.


Ook de meubels vormen vaak onderdeel van zijn spel. Zo kun je op de bank geweldige bommetjes maken of samen met je oudste zus plofkippetje spelen (spring van de leuning en roep heel hard: 'plofkippetje'. Jullie begrijpen al dat we de plannen voor een nieuw bankstel voorlopig nog voor ons uitgeschoven hebben. En wat betreft de speelgoedboeken..... Ik denk dat de kookpiet vast nog ergens een paellapan over heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten