woensdag 14 oktober 2015

Raar maar waar

De Kinderboekenweek ging vorige week weer van start met het thema 'Raar maar waar'. Dochterlief oefende al twee weken het liedje dat 'Kinderen voor Kinderen' speciaal voor deze gelegenheid uitbracht. Vorige week mochten ze dit in de aula van school opvoeren. Vandaag brachten we een bezoek aan de bibliotheek. De boefjes doken daar in de bakken om de leukste boeken te zoeken en ze kropen in de kleinste hoekjes om ze te 'lezen'.


 
Op woensdag worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Vandaag zat er een professor die van de kinderen wilde weten of de maan uit kaas bestond, zoals in veel kinderboeken staat. De kinderen kwamen tot de ontdekking, dat de maan uit steen bestaat. Ze mochten van klei allemaal een maan maken. Er waren kleine deeltjes maansteen, die ze in de klei mochten verwerken. Er werd een vlag op gepland. Uiteindelijk mochten we dit mooie kunstwerk mee naar huis nemen.
 
 
Bij thuiskomst werden de boeken op de bank nog eens uitvoerig bekeken. Het was er dan ook prima weer voor.
 

 
Net als voorgaande jaren (2013 en 2014, klik) mochten de boefjes weer een boek uitkiezen in de boekwinkel. Zoonlief koos voor het boek 'De trein rijdt'. Dit boek heeft niet zo heel veel tekst, maar de trein die je in het boek kunt laten rijden, is een groot succes.
 
 
Onze oudste dochter zoekt nog steeds naar boeken met veel roze en glitters. Uiteindelijk werd het een sprookjesboek met glitter op de kaft. Dit sprookjesboek bevat naast de verhalen van Roodkapje, Hans en Grietje en Goudlokje, ook nog sprookjes van De vos en de haas, mijn opa is een visser en een dag in Tingleby. Ze kreeg van ons ook nog het boek 'Schetsboek van Jeroen Bosch". In april zal ze in het theater in de stad een balletuitvoering hebben, waarbij dit boek de leidraad zal zijn.

 
Voor ons kleinste boefje konden we kiezen uit een heleboel kartonboekjes, maar aangezien we die inmiddels al behoorlijk wat hebben, kozen we toch voor het prentenboek van het jaar 2016. Het prentenboek dat speciaal is uitgebracht voor de Kinderboekenweek: 'Speeltuin', konden we ook niet laten liggen.
 
 
Voorlopig kunnen we ons helemaal onderdompelen in vrolijke, spannende, fantasierijke verhalen.
 
 
 
 
 

 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten