zondag 11 oktober 2015

Voor een appel en een Aaipet

Manlief en de kinderen hadden een ambitieus plan. Ze wilden vandaag een dagje op pad en ze hadden de hele route al uitgestippeld. De eerste halte was "De Olmenhorst" in Lisserbroek. Daar was vandaag weer een "Zelfplukdag". De boeven konden dus naar hartenlust appels en peren plukken. Er was nog heel veel meer te doen. Springen op een springkussen, spelen in de speeltuin en een heleboel appels-en-peren-vermaak.Daarna ging het uitje verder in Den Haag. Op de bovenste verdieping van de Konkinklijke Schouwburg is "Het Paradijs", een klein zaaltje waar fantastische kindervoorstellingen gespeeld worden. Vandaag bezochten de boeven de voorstelling "Aaipet" van theatergezelschap "Bonte Hond". Het was een geweldige show, waar twee mannen goochelden met i-pads. Onze boeven waren diep onder de indruk van de meneer, die opgesloten zat in de i-pad. Na afloop kregen de boefjes van de spelers nog een cadeautje. Een stickervel met een aantal knoppen van de i-pad. Ze legden ook uit hoe ze werkten. Onze oudste dochter wilde de "Ja-knop" eigenlijk meteen bij mama gaan gebruiken. Het leek haar wel handig om het antwoord op de vraag "Mag ik een snoepje?" zelf te kunnen regelen.


De dag werd in stijl afgesloten in de Centrale Bibliotheek van Den Haag, waar de hele middag al het kinderboekenweekfeest in alle hevigheid gaande was. Dikkie Dik was persoonlijk aanwezig om handtekeningen uit te delen. Er waren voorstellingen en workshops voor kinderen. De boeven genoten van de voorstelling "Emmertje" van de vrolijke band "Wijs". Het liedje over onderbroekenlol werd op de terugweg nog lang gezongen.
Met zakken vol appels, peren en vrolijke verhalen kwamen de boeven weer thuis.

 
Terwijl de boefjes veel lol hadden met hun vader, genoot ik van een high tea bij een lieve vriendin die haar verjaardag vierde. We maakten (of in mijn geval kochten) heerlijke hapjes en hadden een gezellige middag.

 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten