dinsdag 30 juni 2015

Een jaar geleden

De hele dag denk ik terug aan deze dag precies een jaar geleden. We wisten enkele dagen eerder dat ons kleinste boefje haar verjaardagen op 30 juni zou gaan vieren. In de dagen voor haar komst hadden we verschillende gesprekken en onderzoeken in het ziekenhuis. Omdat het zo'n enorm grote baby zou zijn, moest ons kleinste boefje met een keizersnede ter wereld komen. Op 29 juni troffen we de laatste voorbereidingen en we waren ons er goed van bewust dat het onze laatste dag als gezin van vier zou zijn.


De volgende ochtend waren we al vroeg uit de veren. De wekker werd om 5.00 uur gezet, omdat we om 6.30 uur in het ziekenhuis moesten zijn. Het leek wel alsof we op vakantie gingen. In alle vroegte vertrokken we met een grote tas richting het ziekenhuis. Onze andere boefjes wisten niet wat er ging gebeuren. Zij lagen nog lekker op één oor. We maakten nog een laatste foto met zwangere buik voor het ziekenhuis en gingen het akelig stille gebouw binnen via de nachtingang. Op de afdeling aangekomen werd ik eerst aangesloten op de CTG en werden de laatste controles gedaan, voordat ik naar de OK zou gaan. We wisten gelukkig al stap voor stap hoe de operatie zou verlopen. We waren één van de eersten die de keizersnede in nieuwe stijl kregen. Ook voor de anesthesist was dit nieuw en alle stappen werden in detail steeds doorgenomen. Om 8.49 uur zagen we haar voor het eerst.


We mochten haar direct bij ons houden en ze is niet meer van mijn zijde geweken.


Na alle controles mochten we vanuit de uitslaapkamer samen naar onze kamer voor de komende vijf dagen. Manlief ging de andere boefjes halen. Ons oudste boefje riep al maanden dat ze een zusje zou krijgen en ze kreeg gelijk. Haar wens was uitgekomen. Enorm trots wilde ze maar al te graag haar zusje vasthouden.


Haar broertje bekeek zijn nieuwe zusje vanuit zijn kinderwagen. Hij had nog niet precies in de gaten wat er allemaal gebeurd was.


Gisteren vierden we de eerste verjaardag van kleine pluis op het kinderdagverblijf. Ze genoot enorm van alle aandacht en feestte heerlijk met iedereen mee.


Vanmorgen mocht ze thuis het eerste kaarsje uitblazen op haar houten Grimm's taart. Van haar broer en zus kreeg ze cadeautjes. Zij vonden het spannender dan hun kleine zusje. Al dagen keken ze uit naar deze dag. 


Zaterdag viert ze haar verjaardag met onze lieve familie en vrienden. We waren helemaal blij toen bleek, dat we een zomerkindje zouden krijgen. Tot nu toe vierden we alle verjaardagen binnenshuis en het leek ons geweldig leuk om een feestje buiten te kunnen geven. De temperatuur zal zaterdag behoorlijk oplopen, waardoor we misschien toch weer een binnenfeestje moeten organiseren om enige verkoeling te kunnen vinden. Geen opmerkingen:

Een reactie posten