vrijdag 1 mei 2015

Kasteelpark Born

Gisteren vertrokken we richting de voormalige woonplaats van mijn zusje. We brachten een bezoek aan Kasteelpark Born (leukste uitje van Limburg 2015 uitgeroepen door de ANWB). Het is inderdaad een erg leuk kleinschalig park. Voor de zekerheid namen we de paraplu's en de regenhoes van de kinderwagen mee. Heel af en toe hebben we deze even nodig gehad voor een verdwaalde regendruppel. Dochterlief vond het wel erg handig, dat we deze hadden meegenomen.  We kwamen bij de lama's en ze stak haar paraplu op, omdat ze uit haar dierenboek wist dat deze dieren konden spugen.


Zoonlief deed het liefst spelletjes met de dieren. De hele middag heeft hij verstoppertje gespeeld met de kamelen. Nadat hij ze met enkele blaadjes gevoerd had, liepen de kamelen naar het binnenverblijf. Zoonlief had dit gemist en was ze kwijt. Vlak voordat we naar huis gingen, zag hij ze in het binnenverblijf staan en riep hij hard: "gevonden". Met een zwaan deed hij het spel "wie is het snelste". Hij ontdekte dat de zwaan hem steeds bleef volgen en ging steeds harder lopen.


We fotografeerden prachtige vogels.Onze oudste boef had ook haar fototoestel meegenomen. Het was erg leuk om haar te zien fotograferen. Ik ben benieuwd hoe haar foto's geworden zijn.


Op de achtergrond van dit park doemt het voormalige kasteel op.


Zouden daar de krokodillen en neushoorns zitten, die zoonlief zei te hebben gezien?
Geen opmerkingen:

Een reactie posten