maandag 25 mei 2015

Het kasteel van Ernst en Bobbie

Dit pinksterweekend werd kasteel Ammersoyen Middeleeuws bewoond. De boefjes konden er verschillende activiteiten doen als ridder of jonkvrouw. Bij binnenkomst kregen de boefjes een kerfstok en papieren voor een speurtocht in en rond het kasteel. Nu was manlief zo snugger om de kinderen te vertellen, dat ze naar het kasteel van Ernst, Bobbie en de rest gingen. Dat zag onze kleine boef wel zitten. Hij vertelde het aan iedereen die het wilde horen.


We begonnen met de kinderveldslag. Alle kinderen stonden tegenover een team ridders en mochten met zachte knuppels het team aanvallen. Onze boefjes keken liever toe bij dit geweld.


Op het marktplein stond een schandpaal. De boefjes wilden deze wel eens uitproberen.Binnen aanschouwden we een Middeleeuwse maaltijd. Nog best spannend om met de boefjes door de nauwe trappengaten te klimmen. Onze oudste boef deed mee aan een wedstrijd. Op een houten paard moest ze haar tegenstander verslaan. Wie het eerst van het paard viel, had verloren. Gewapend met een kussen ging ze helaas ten onder.
Tot slot maakten we een wandeling rond het kasteel. Het werd stiekem nog een spannende wandeling met onze boevenjongen rennend langs de gracht. Dochterlief waagde zich voor het vertrek huiswaarts  aan een spelletje cricket.Op de weg naar huis vertelde zoonlief, dat hij het heel erg leuk vond in het kasteel van Bobbie. Hij had Ernst helaas niet gezien. Bobbie en de rest had hij wel voorbij zien komen. Hij is wel de enige die ze daar gezien heeft.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten