zondag 8 februari 2015

Vies hè

De jongens gingen vandaag weer samen op pad. Deze keer werd het de voorstelling van Brandweerman Sam. Ademloos keken ze naar de avonturen van Sam in het dorpje Piekepolder. Zonder het te weten zaten mijn jongste zusje, zwager en neefje ook in de zaal. Zij stuurden me een foto van de geconcentreerde boeven in het theater.


Nog leuker werd het toen bleek dat de neefjes hetzelfde shirt aanhadden. Mijn zusje en ik hadden (ook zonder het van elkaar te weten) exact dezelfde strijkapplicatie gekocht en een simpel donker shirt hiermee gepimpt. Blijken we toch maar weer eens dezelfde smaak te hebben. Het is overigens niet de eerste keer, dat we voor onze jongens dezelfde kleding geshopt bleken te hebben. Met drie weken verschil en eenzelfde smaak is daar geen ontkomen aan.
Na afloop van de voorstelling kon ons boefje de brandweerman een hand geven. Bij Toto van het Zandkasteel durfde hij dit nog niet. Nu kwam hij bij binnenkomst thuis héél trots vertellen, dat hij het deze keer wel gedaan had.


Ondertussen hebben wij thuis ook niet stilgezeten. Er werden heuse drollenkoekjes gebakken. Dochterlief had gisteravond een boek gelezen: 'Vies, hè'. Achterin dit boek bleken nog wat recepten te staan voor o.a. muizenkeutelcake en drollenkoekjes. Deze moesten natuurlijk een keer gemaakt worden. Wat een lol tijdens het kneden van het deeg. Iek, overal zat poep.


Gelukkig rook het in huis wel lekker en hebben we heerlijk gesmuld van de drollen.


A.s. zaterdag is het Valentijnsdag. Het vriendje van dochterlief werkt op school aan het thema 'post'. Hij heeft hiervoor een eigen brievenbus in de klas gekregen. Dochterlief wilde wel een tekening voor haar vriendje maken en hem hiermee op school verrassen. We hebben hem vanmiddag alvast naar de brievenbus gehad om er zeker van te zijn, dat hij hem op tijd zal krijgen.


Een tijd lang riepen ze dat ze met elkaar gingen trouwen. Eenmaal in de kleuterklas en met de komst van haar broertje werd bij allebei de horizon verbreed. Tijdens het tekenen vertelde dochterlief dat ze niet meer ging trouwen: "Ik ga nooit trouwen, want ik wil voor altijd bij jullie blijven". Ze volgt het advies van haar opa en vader goed op: trouwen is mooi, maar niet trouwen is véél mooier.Geen opmerkingen:

Een reactie posten