zaterdag 20 april 2019

Zwemkampioen

Dit jaar heb ik nog geen verhalen kunnen schrijven. Vandaag is het een speciale dag om een nieuw verhaal te posten. Onze boevenjongen mocht namelijk vandaag op voor zijn A-diploma. Na twee jaar hard trainen en oefenen, was dan vandaag eindelijk zijn moment.
Wat vond hij het spannend twee jaar geleden, toen hij begon met zwemmen. Huilend hing hij aan mij en dat werd de eerste weken niet snel beter. Het ging gelukkig wat beter na de zomervakantie, maar met hele kleine stapjes (of moet ik nu zeggen slagjes?). Toen hij het zwemmen echt heel leuk was gaan vinden, ging zijn zwemschool failliet. Gelukkig mocht hij snel verder oefenen bij badmeester Sjef, die hem het nodige zelfvertrouwen gaf. Ons ventje is meer van de stunts en de sprongen dan van het meters maken.Toch ging het bij het gat nog bijna mis. Vol vertrouwen dook hij het water in om door het gat te zwemmen. Vlak ervoor kwam hij echter al boven water.


Het foutje werd hem vergeven en uiteindelijk kreeg hij zijn diploma. Vol trots liet hij het zien aan zijn publiek, dat bestond uit zijn zussen, zijn vader en moeder, opa en oma, zijn twee peettantes en zijn aanstaande peetoomneef (ja, hoe gaan we die noemen?).
Hij genoot van alle cadeautjes en van de lieve berichtjes die binnen stroomden. Heel veel dank aan jullie allemaal. Deze meivakantie gaan we zeker nog wel een keertje zwemmen met onze zwemkampioen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten