maandag 22 april 2019

Paasweekend

Wat een fantastisch begin van de vakantie. Het begon natuurlijk met het behalen van het zwemdiploma van zoonlief, maar de afgelopen twee Paasdagen waren ook genieten geblazen.
Eerste Paasdag begon, net als bij velen, met een paasontbijt. Kleine Pluis had al lang uitgekeken naar deze dagen en nu kon ze eindelijk snoepen van al het lekkers.


Al vroeg werd ik door mijn zusje opgehaald om samen naar het bos te gaan, waar we een speurtocht uitzetten voor al de kinderen in de familie. Aan het einde van de route besloten we nogmaals de ronde te maken, omdat we er niet zeker van waren of we alle eieren terug zouden vinden. We maakten foto's van de verstopplekken, die we per app naar de oudere kinderen stuurden met daarbij wat hints. Zo bleef het ook voor de oudere neefjes en nichtjes interessant, omdat ze niet losgeweekt hoefden te worden van de mobieltjes. Zo lief om te zien, hoe ze elkaar helpen.Grote nicht leert haar neefje hoe hij moet bidden bij het Mariabeeld.  


Toen alle eieren met daarin puzzelstukken gevonden waren, kon het puzzelen beginnen. Waar zou de mand met de verrassingen zijn verstopt?


Op het veld konden de kinderen nog wat voetballen en bij de vijver gooiden ze lekker steentjes in het water, terwijl ze lekker in het zonnetje zaten.We liepen terug naar het begin van het bos, want daar stond de mand met verrassingen. In de tuin van het oude huis van onze opa en oma. Onze oom en tante wonen hier nog steeds en vonden het maar al te gezellig, dat iedereen er was. Nadat we afscheid van hen genomen hadden en de eerste lekkernijen in de monden verdwenen, gingen we lunchen in een eetcafé met een grote tuin waar de kinderen heerlijk samen konden spelen.


Na de lunch was het tijd om naar huis te gaan en een plons in bad te nemen. De zwarte snoetjes en voetjes hadden dringend een wasbeurt nodig.

Ook vanmorgen begonnen we met een paasontbijtje. We besloten het verstoppen van de eieren in de tuin naar de avond te verplaatsen vanwege het warme weer. De eieren zouden na een paar minuten al gesmolten zijn. De boefjes wilden graag met water spelen en dus haalden we de teil van opa en oma erbij. Zoonlief zette zijn duikbril en snorkel op en ging alvast oefenen met duiken voor zijn zwemdiploma B. De meisjes wilden vooral even afkoelen.

Tussendoor even drinken en zomers fruit op een wafel. We krijgen steeds meer zin in de zomervakantie.


Buiten konden ze ook het spel 'eihoofd' spelen. 10 Eieren in een doosje, die je stuk moet slaan op je hoofd. In een enkel ei zit water en wie die op zijn hoofd krijgt, is af. Zoonlief vond het eerst erg spannend, maar na een paar eieren zag ook hij de lol er wel van in.


Na het avondeten en deze keer een douche, was het tijd voor het zoeken naar de eieren in de tuin. Vol enthousiasme werd er door de tijd gehold.

Het kostte Kleine Pluis wel moeite om haar broer en zus bij te houden. Bij ieder gevonden ei liet ze zich op de grond vallen en kwamen de tranen, dat zij zo niets kon vinden.


Toen we ook nog aan het einde al het gevonden lekkers moesten delen, werd het Pluis echt te veel.


Het werd tijd om de vermoeide paashaas en het kuiken, dat inmiddels ook een rustig plekje had opgezocht, naar bed te brengen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten