dinsdag 23 april 2019

Hoe korter bij Dordt, hoe.....

Al een tijdje was ik benieuwd naar 'Villa Augustus' in Dordrecht. De oude watertoren doet nu dienst als hotel met daarbij een mooie tuin, restaurant en een kleine markt in het bijgebouw. Het was best een onderneming met de boefjes, die op de paden in de tuin moesten blijven, terwijl er zoveel moois te zien was.Dit boompje was favoriet en niet alleen omdat hij matcht met haar jurk.
Ze wil dolgraag ook een citroenboompje in de tuin.Na het bezoek aan de villa besloten we het centrum van Dordrecht in te gaan. Dochterlief had deze plaats geleerd bij haar laatste topotoets. De titel van dit blog slaat dan ook op haar geheugensteuntje om de steden Rotterdam en Dordrecht op de kaart uit elkaar te houden. Het oude centrum heeft nog prachtige karakteristieke gebouwen. De kleine boefjes keken met hun vader nog even naar de voorbij komende boten, terwijl dochterlief en ik ons vergaapten aan de unieke winkeltjes in de straat bij de kerk. 
Afgelopen week keek dochterlief in de herhaling 'The Passion' op televisie. Het leek haar dan ook erg leuk, om net als Jezus bovenop de toren van de Grote Kerk te staan. Na het beklimmen van alle treden vroeg ze zich wel af, hoe Jezus in dit verhaal zo snel naar boven kon komen met al die traptreden en dan ook nog kon zingen, zonder te hijgen.  


Ook onze kleine Petrus en Judas wisten de top te bereiken.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten