vrijdag 26 april 2019

Museum Voorlinden

Al lange tijd stond museum Voorlinden op mijn lijstje om te bezoeken. Met de boefjes besloten we een kijkje te gaan nemen. Zo leuk om hun reacties te horen op de verschillende kunstwerken. Lekker hardop zeggen, wat je van een bepaald werk vindt. Zo riep zoonlief bij een werk met hangend gordijnstof, dat die vast en zeker nog niet af was en liep er daarom aan voorbij. Het kleuren van vlakken kon hij thuis ook wel maken.Bij de tentoonstelling 'Armando' leverde het de boefjes herkenning op. Het kunstwerk midden in de zaal kenden ze maar al te goed. Hetzelfde wiel van deze kunstenaar staat namelijk ook in onze woonplaats. Hier wilden ze wel even mee op de foto.


Van twee kunstwerken waren ze bijzonder onder de indruk. De twee reuzen, zoals ze ze zelf noemden. Zo knap gemaakt. Deze 'mensen' zijn tot in detail nagemaakt, haartjes, rimpels, nagels, ze leken zo echt.En dan het zwembad. Van bovenaf zag je echt het water liggen en stromen. Wanneer je naar beneden ging, zag je het water van de onderkant ook liggen en stromen. Zoonlief heeft hier zijn ogen uitgekeken en kon maar niet ontdekken, hoe dit nu mogelijk was.
Na het bezoek aan dit museum en de prachtige omgeving gingen we naar het strand van Scheveningen. We waren immers toch in de buurt en de zon scheen heerlijk. De boefjes waren vooral in de weer met de schelpen op het strand. Twee emmers namen ze mee naar huis.

Na enige tijd vertelde Kleine Pluis, dat haar billen naar de wc moesten, maar dat zij zelf echt niet hoefde. We besloten via de boulevard terug te lopen om vervolgens de files op te zoeken richting huis.
Morgen hopen we een rondje over de Koningsmarkt te lopen. Nu maar hopen dat de zon ook nog even zijn best wil doen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten