woensdag 9 augustus 2017

Ribe

Onze voorlaatste halte tijdens onze reis was het oudste stadje van Denemarken: Ribe. Hier sliepen we slechts twee nachten. We waren al vroeg op de parkeerplaats van ons vakantiepark, zodat we besloten om eerst het plaatsje maar eens te gaan verkennen. Na een heerlijk rustige lunch besloten we de Domkirke van Ribe te gaan bekijken, omdat we hadden gezien dat je de toren kon beklimmen. Het bleek een stevige sportieve uitdaging om bovenop de toren te komen. Gelukkig zijn onze boefjes hierin niet bang uitgevallen. We genoten van het schitterende uitzicht over het mooie plaatsje.



Na een korte wandeling door het oude historische centrum keerden we weer terug naar het vakantiepark, waar we de spullen in ons nieuwe huisje konden sjouwen. We hadden nog een plan voor deze zonnige middag: strand! Een lieve vriendin tipte ons, dat op het eiland Rømø een geweldig strand te vinden was bij het plaatsje LaKolk. Zo reden we gezellig naar het grootste Deense eiland in de Noordzee. Het eiland is verbonden met Jutland door middel van een weg die door moerasgebied voert. We zagen dan ook een heleboel vogels om ons heen. Het leuke aan dit stand was wel, dat je er met de auto op mag rijden. Dat is ook haast wel nodig, want anders maak je eerst een enorme wandeling. Toch voelt het bijzonder om met de auto door het zand te crossen. De boeven genoten enorm van het fantastisch mooie zandstrand.






De vertrekdag uit Ribe was wederom een heerlijk zonnige. Deze dag gebruikten we om het Vikingecentre te bezoeken. We gingen echt helemaal terug in de tijd. In dit openluchtmuseum leven mensen uit heel Europa als oude Vikingen. Je wandelt langs hutjes, waar mensen op een open vuur een maal aan het bereiden zijn of lekker zitten te handwerken (dat leek me dan wel weer wat). De kinderen konden een speurtocht doen en allerlei activiteiten als echte Vikingen. Zo werd er driftig gehamerd en getimmerd, met speren gegooid, zwaard gevochten en boog geschoten. De boeven bleken echte Vikingen, al durfde zoonlief niet op de foto met de fraai uitgedoste ridder. De oudste boef heeft bij opa wat op te biechten. Ze heeft immers een konijn in zijn staart geschoten. Gelukkig was het slechts een foto van een konijn. Het kleinste boefje vond deze levensstijl wel wat. Ze verzamelde weer stenen en houtjes. Gelukkig liet ze de grote koeienvlaaien liggen.







Na dit avontuurlijke museumbezoek reden we rustig naar Løjt Land voor de laatste twee nachten in Denemarken.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten