zaterdag 5 augustus 2017

Drakensporen

Onze rondreis door Denemarken heeft de naam "Hoe tem je een draak?" meegekregen. Het antwoord op deze vraag is volgens oudste dochter:"Met worst". We hadden niet meteen door wat ze daarmee bedoelde. Maar toen legde ze uit, dat het draakje van een broer altijd met een lekker worstje te lokken is.
De stoere broer had vanochtend nog praatjes genoeg, toen manlief met de boefjes naar de plaatselijke bakker ging. Ze kwamen terug met stokbrood en harde broodjes. Voor de lunch hadden ze ook nog typisch Deense broodjes meegenomen, omdat de croissantjes (ook typisch Deens) op waren.
We hadden een druk programma vandaag. We besloten twee highlights te combineren: Egeskov Slot en Odense. Eerst reden we naar het prachtige kasteel, dat eigenlijk een enorm park is waar toevallig ook nog een schitterend kasteel staat. In het boekje bij de reis staan allerlei tips voor Vikingen en Drakentemmers. Bij dit kasteel stonden drie aanwijzingen: ga op zoek naar het gouden drakenei, zoek de boom met de drakenneusgaten en pas op voor de "houten man". Dat moet ik even uitleggen. De legende van de houten man is simpel. Als hij wakker wordt gemaakt, dan zakt het hele kasteel in het water. Onze boeven vonden al snel het ei en ook de boom zagen ze verschillende keren. De houten man was een ander verhaal. Ons boevenmannetje werd heel stil en begon te fluisteren. Die vond het maar niks. Zijn kleine zusje daarentegen stond erbij te roepen:"Wakker! Wakker! Wakker worden!"
Naast het kasteel en de kasteeltuinen was er een festival gaande met .... oude brandweerauto's. En natuurlijk mocht een enorme speeltuin niet ontbreken. Onze oudste boef klom probleemloos in de hoogste klimtoren van Denemarken. Dat belooft wat voor de komende jaren. Het is wederom een zoekplaatje geworden. Waar staat onze oudste boef?


Na een korte rit naar Odense maakten we een wandeling door het prachtige historisch centrum van deze stad. Op dit moment is het hart van het centrum een grote bouwput, waar je wel mooi zicht op hebt. We besloten de bouwtoestanden zo veel mogelijk te vermijden en we gingen op zoek naar de mooiere, kleinere straatjes. Odense is de geboorteplaats van de bekendste Deense schrijver: Hans Christiaan Andersen. Iedereen kent wel een paar sprookjes van hem. Overal kwamen we sporen van zijn sprookjes tegen.

Na het avondeten moest er nog even gezwommen worden in het zwembad van deze plaats. Er werden weer diverse bommetjes gemaakt door alle boefjes. Morgen vertrekken we naar het derde en laatste eiland. Daar vinden we vast nog een heleboel drakensporen.


1 opmerking:

  1. Zijn er meer zaken waarmee je een draak kunt temmen?
    Marcel (niet anoniem)

    BeantwoordenVerwijderen