zondag 20 augustus 2017

Alarm

Na ons heerlijke avontuur in Denemarken konden we nog even uitrusten en genieten van de vakantie. Onze boefjes hadden aan het begin van de vakantie lijstjes gemaakt, waar ze op hadden geschreven wat ze in de vakantie graag zouden willen gaan doen. Bovenaan het lijstje van ons oudste boefje stond logeren met haar nicht. Dat hebben we deze week maar meteen voor haar geregeld. Boevenbroer wilde heel graag naar de nieuwe film van een van zijn helden: Brandweerman Sam: UFO-alarm. Op een regenachtige middag konden we hem verrassen. We reden naar de Verkadefabriek, waar we met slechts een paar andere bezoekers konden genieten van de spannende avonturen in Piekepolder.


Manlief had geen lijstje gemaakt, maar hij wilde al wel heel lang naar het PIT-veiligheidsmuseum in Almere. Het was de laatste dag van de Brandweerman Sam-weken en er was een speciale Paw Patrol-speurtocht. Dat moest goed gaan komen voor de kleinste boefjes. Vanochtend reden we op ons gemak naar de Flevopolder, waar we alles gingen leren over brandweer, politie, hulpdiensten en vooral over veiligheid.
De eerste opdracht van de speurtocht was een eenvoudige: ga je verkleden als politieman, brandweervrouw of ambulance-broeder. Dat was vooral een kolfje naar de hand van ons oudste meisje. De twee kleintjes namen genoegen met heel af en toe een politiepet (die past ons immers allemaal). Ze kregen ook allemaal een pasje, waar ze de opdrachten mee konden activeren. Er was van alles te doen voor de kleintjes: branden blussen, moordzaken oplossen, quizvragen invullen, filmpjes kijken en vooral racen op een skelter. Even een kijkje nemen in een echte politiecel was wel indrukwekkend en een beetje eng.

Volgens de uitslagen van de onderzoekjes is onze dochter nog niet klaar voor het werk bij politie of als chauffeur van een ambulance. Het is wel erg leuk om terug te kijken. Ze vond het maar wat stoer om zo overal aan mee te kunnen doen. Regelmatig ging het (UFO?)alarm van onze jongste boef af. Als het niet helemaal gaat zoals ze wil, dan laat ze stevig van zich horen. Broer en zus zingen dan vrolijk liedjes van Kinderen voor Kinderen  om haar op te vrolijken. Het lied "Haai-alarm" behoort tot de favoriete. Dit lied is in de vakantie omgedoopt tot "Snot-alarm", als een van de boeven een zakdoekje nodig had.
De boefjes hebben zich heerlijk kunnen vermaken vandaag in het museum. Deze week gaan manlief en ik al langzaam aan het schoolwerk beginnen, terwijl de kindjes nog even nagenieten. En dan gaat volgende week het alarm weer op de gewone tijd af.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten