vrijdag 11 augustus 2017

De laatste draak

De laatste twee nachten verbleven we aan de oostkust van Zuid-Jutland. Het was een eenvoudige oversteek van Ribe naar Lojt, die ons nog geen uur kostte. Het vakantiepark bleek heerlijk rustig met een schitterend uitzicht op zee. De laatste echte vakantiedag gingen we al dit natuurschoon maar eens op het gemak verkennen. De boefjes speelden nog even lekker op het strandje en ik gebruikte de steiger voor een laatste fotoshoot.Onze oudste boef wilde heel graag met manlief nog het zwembad testen. Terwijl de kleintjes met mij genoten van de speeltuin, namen zij een duik. Nu moet ik er even bij vertellen, dat dochterlief niet zo heel veel geduld heeft. Als ze iets wil, dan kan ze niet wachten en moet het nu, nu, nu. Soms gaat er dan ook wel eens wat mis. Zo ook bij het zwembad. Mevrouwtje Ongeduld kon niet wachten met zwemmen, maar er moet altijd eerst even netjes een douche worden genomen. Ze zag naast het zwembad een douchepaal staan en meteen drukte ze op de knop. Het water bleek ijs- en ijskoud, maar dat was niet het ergste. Onder de enorme stroom koud water lag een heel lief, onschuldig Deens meisje van de zon te genieten, slapend met haar kleren aan. Die werd kletsnat door deze onbezonnen actie van ons draakje. Gelukkig konden ze er allemaal wel om lachen.
De volgende dag zeiden we Denemarken gedag en na een autorit van zo'n acht uur kwamen we thuis. Wat boffen we toch met onze buren, die zich enorm hadden ingespannen om alles netjes voor elkaar te hebben bij onze thuiskomst. De boefjes vonden vooral de bloemetjes op de slaapkamers erg lief. Als snotterende draken lagen ze weer in hun eigen bedden te snurken.

1 opmerking:

  1. Wat er ziet er helder uit. Mijn dochtertje is nog een beetje bang voor de zee, omdat ze de bodem niet kan zien. Daarom hebben we een zwembad in de tuin met goed waterkwaliteit.

    BeantwoordenVerwijderen