zondag 9 juli 2017

Zomers voorproefje

De zomervakantie komt nu echt in zicht en we zijn stiekem al een beetje aan het aftellen. Na alle drukke dagen van de afgelopen weken met ouderavonden, diploma-uitreikingen, kinderfeestjes, de verjaardag van Pluis, een concert en nog veel meer, besloten we vandaag alvast een voorproefje op de zomervakantie te nemen. We ontdekten een nieuwe heerlijke plek en willen deze met jullie delen als vakantietip. We gingen op deze zonnige dag naar natuurspeeltuin 'Hoppies' in Ammerzoden.
Bij binnenkomst bewandelden we eerst het blote voetenpad. Jullie raden het al, de schoenen gingen uit en we liepen over verschillende obstakels en bakken met stenen. De boefjes gaven geen kik. Ze zijn het gewend om met blote voeten over een grindpad te lopen in de eigen tuin. Zoonlief wist ons steeds naar het volgende bord te begeleiden.


Na dit avontuur dronken we een glaasje fris en de boefjes speelden lekker in de speeltuin.Na helemaal los te zijn gegaan op de speeltoestellen en de vele bruggen en touwen over het water, begonnen we aan nog een tocht. We wandelden door het maïsdoolhof. Onderweg kwamen we vijf vragen met hints tegen om de juiste afslag te nemen. De boefjes hadden hier hele fantasieverhalen tijdens het wandelen. Zo moesten we volgens het kleinste boefje op het pad blijven, want de wolf kon wel eens komen, zoonlief strooide verdorde maïskolven als een ware Hans om zijn weg terug te vinden voor zijn Grietjes en dochterlief nam haar taak als gids met de hints zeer serieus. Toen we de weg even niet konden vinden bij de laatste hint, kreeg dochterlief een idee. Haar broer moest op de schouders van manlief gaan zitten en zo kon hij ons de weg naar de uitgang vertellen. Wat was hij trots, toen dat lukte en hij ons de uitgang kon wijzen.
Nog even spelen en een lekkere pannenkoek eten om de dag af te sluiten. We moeten nog een weekje aan de slag, maar dan begint eindelijk de zomervakantie. Vandaag konden we in ieder geval alvast heerlijk in de vakantiestemming komen. Wat een heerlijk vooruitzicht: de vakantie en alle plannen, die de boefjes hebben.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten