zondag 30 juli 2017

Gilleleje

Opa, maak alvast ruimte op je harde schijf, want er volgen weer een aantal vakantiefoto's van de boefjes. Vandaag gingen we dan toch echt de oversteek maken naar Denemarken. Zoonlief vond het wel spannend op de boot. Hij had zijn zwemvest niet aan, maar stel je toch voor dat de boot zou zinken? Dan moest hij helemaal alleen naar de kust zwemmen. Gelukkig ging het goed en waren we al snel weer aan land.
Toen we de route weer met de auto vervolgden, kwamen we langs een krokodillenzoo. De ideale gelegenheid om even een tussenstop te maken. Helaas lukte het me niet om binnen foto's te maken van de reusachtige krokodillen, omdat de lens meteen besloeg vanwege de tropische warmte van de zoo. Buiten stond een bak met twee reuzenschildpadden en konden de boefjes even los in een korenveld. De ideale plek om verstoppertje te spelen. Kunnen jullie onze oudste boef vinden?
Na nog anderhalf uur in de auto te hebben gezeten, kwamen we aan bij ons vakantiehuisje in Gilleleje. Niet alleen het huisje zelf in prachtig, het uitzicht is geweldig en dan heb je de zee hier op 20 meter afstand.Natuurlijk wilden de boefjes even plonsen in het zwembad van het vakantiepark. Na een heerlijk hapje eten in ons huisje besloten we nog even een avondwandeling te maken. Gewapend met een visnet (de boefjes hoopten weer een kwal of een krabbetje te vinden) en laarzen gingen we op pad. Ons kleinste boefje was vooral onder de indruk van de vele stenen. Ze wilden er dan ook een flink aantal mee naar huis nemen. Ze verzon allerlei manieren om ze te verslepen. 


Morgen belooft het weer een zonnige dag te worden hier aan de Deense Riviera. Dat wordt zeker een dag vol nieuwe belevenissen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten