zaterdag 29 juli 2017

Lübeck dag 2

Gisteren deelden we alvast het programma van vandaag. Na het ontbijt vertrokken we naar het plaatsje Eutin hier in de buurt voor het Playmobilmuseum. Voor de boefjes was dit een stukje hemel op aarde. Zoonlief wist niet waar hij allemaal kijken moest, er was zoveel te zien.Er was veel Playmobil te zien, maar je kon er ook mee spelen. De twee kleinste boefjes speelden net als thuis hele verhalen uit. Onze oudste boef ging aan de slag met een poppetje, dat ze kon verkleden. Ze greep haar kans om een bruid te maken. De jurk lijkt al best op de jurk van mijn zusje. We konden hier zelfs ook bekijken hoe een bruiloft eraan toe gaat.Niet alleen de boefjes gingen los, ook manlief bedacht wat creaties, zoals 'de vergeten koning'.
Zoonlief vond het erg fijn, als ik hem als een schaduw volgde, zodat hij me kon aanwijzen wat hij allemaal voor zijn verjaardag wilde (gelukkig hebben we tot november de tijd om het allemaal bij elkaar te sparen ;) Hier volgt alvast zijn wensenlijstje......Dat valt toch nog best mee en dan gaat hij deze vakantie ook Legoland nog bezoeken. We zullen de hulp van Sinterklaas en de Staatsloterij hard nodig hebben.
Aangezien het hier vandaag regenachtig was, doken we Sealife in. Bij binnenkomst kregen de boefjes een papieren bril. De man vertelde erbij dat ze deze nodig hadden, als ze onder water zouden gaan (we moesten een trap af om naar de aquaria te komen). Zoonlief voelde zich even in het nauw gedreven, omdat hij zijn zwemvest niet bij zich had en hij niet van plan was om kopje onder te gaan. Gelukkig bleek het mee te vallen. De boefjes konden via een aantal gaten in de aquariums kijken.
Gelukkig klaarde het buiten op, toen we uit Sealife kwamen en zo konden we nog even het strand op. Lekker kliederen met het zand en zoeken naar kwallen. De boefjes hadden hier andere kinderen mee zien spelen. Uiteindelijk vonden de boefjes er één en als ware helden gooiden ze de kwal weer in zee.Inmiddels zijn de boefjes naar dromenland, al duurde het hier wel even. 


Morgen gaan we dit hotel verlaten en maken we per boot de oversteek naar Denemarken. We zullen eerst de plaats Gilleleje verkennen en natuurlijk een bezoek brengen aan de hoofdstad Kopenhagen. Wanneer we weer prima WIFI hebben, horen jullie weer van ons.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten