zaterdag 7 mei 2016

To-do-lijstje

Morgen is het alweer de laatste... allerlaatste dag van de vakantie. Dochterlief had voor de vakantie voor zichzelf een lijstje bedacht met de dingen, die ze in de vakantie wilde doen. Bovenaan het lijstje prijkte logeren met haar nichtje. Dit moest in de tweede meivakantie (ze bedoelde hiermee de tweede week) gebeuren, omdat haar nichtje eerst van een weekje weg genoot. De meiden (en haar neefje) hadden ouderwets dikke pret tijdens het logeren met z'n drieën op zolder. En als je dan tot 21.00 uur ligt te kletsen en de volgende dag om 5.30 uur weer wakker bent, duurt de dag nog best lang.


Ook heeft onze dochter wel oren naar een voorstelling. Deze keer speelde de musical 'Rapunzel' in een theater in de buurt. Haar broer mocht deze keer ook mee. Samen met de jongens vertrokken ze naar Waalwijk. Ze trok haar mooiste prinsessenjurk aan, want na afloop van de voorstelling werd er een verkiezing gehouden van de mooiste prinses. 


Dochterlief kreeg een haarband met een heuse Rapunzelvlecht. Het verhaal werd thuis deze week nagespeeld, waarbij haar broer steeds riep: 'Laat je haren vallen' en dan probeerde hij via de vlecht omhoog te klimmen. 


Op een regenachtige dag ging ik samen met dochterlief naar de stad en ze kocht bij haar lievelingswinkel H&M een zomerjurk. Ze zocht voor de vakantie wat snoepjes uit bij de 'TumTum', wat nieuw leesvoer bij kinderboekwinkel 'Nooitgenoeg' en we zochten alvast naar een verjaardagscadeau voor haar vader.
Voor de meivakantie hoorde ze dat er weer "IAG-dagen" zouden zijn van de turnvereniging Flik Flak. Ze ging hier twee voorgaande jaren ook naartoe en ze genoot hier enorm van. Nu was ze eindelijk zes jaar en ze mocht ook van de grote trampoline, waarbij je een sprong kon maken in de schuimbak. Op de kalender bleek het ook het weekend van moederdag te zijn. Hier bedacht ze een plan voor. Op zaterdag zou ze de hele dag gaan oefenen en op zondag zou ik mee mogen, zodat ze al haar geoefende kunsten aan mij kon laten zien (zo vang je twee vliegen in één klap, de slimmerik). Er werden verschillende workshops gegeven. Dochterlief koos de sport 'schermen' uit. Ze werd helemaal in pak gehesen en kreeg een wapen om mee rond te zwaaien. Broerlief keek op een afstand toe en zag hoe zijn zus nieuwe trucjes leerde.


Zoonlief kon losgaan in de turnzaal voor het Klein Volk. Hij klom er lustig op los en hij kon echt een behoorlijke tijd aan de rekstok blijven hangen. Bij het zien van de foto moest ik weer aan zijn babytijd denken, waarbij hij ook altijd overal met zijn armen aan ging hangen. Wij noemden hem al snel de baby met het wasbord, alle kracht kwam vanuit zijn armen.


Wat absoluut niet mocht ontbreken, was een bezoek aan hun favoriete pannenkoekenhuis. Bevrijdingsdag werd daarmee meer bereidingsdag. Ons kleinste boefje kreeg deze keer ook haar eigen pannenkoek en een flesje appelsap. Ze genoot er zichtbaar van en ze probeerde soms een stukje van de pannenkoek van haar broer mee te pikken.


Vanmiddag kon ze het laatste onderdeel van haar lijstje afstrepen. Ze wilde nog graag met haar vader gaan zwemmen om al haar geleerde kunsten van de zwemles aan hem te laten zien. Het plaatselijke buitenzwembad was geopend, dus in bikini vertrok ze op de fiets richting het bad. Na een uur waren ze alweer thuis, want het water was toch nog best koud :)
Met de boefjes thuis probeerde ik ook wat van mijn to-do-lijst af te strepen, maar erg ver ben ik niet gekomen. Zo zette ik met hulp van de boefjes een picknicktafel in elkaar, maar zoals onze oudste boef vaak zegt:"We helpen wel, van de wal in de sloot". Uiteindelijk hebben de boefjes de afgelopen dagen aan de picknicktafel kunnen eten. Toch nog iets van mijn lijstje kunnen afstrepen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten