maandag 16 mei 2016

Feestje

Het pinksterweekend stond voor een groot gedeelte in het teken van de verjaardag van manlief. Zaterdag wilde hij snel even de boodschappen doen, terwijl de oudste boef aan het balletten was. Dat gaat normaal gesproken gemakkelijk in tijd en logistiek. Misschien was het dit keer omdat zijn horloge het had begeven of omdat het net wat meer boodschappen waren, maar manlief was pas halverwege, toen hij terug moest naar de balletzaal. Gelukkig was het allemaal geen probleem in de plaatselijke supermarkt en samen konden ze het karwei afmaken.
Gisteren stond de keuken op zijn kop, toen manlief met de boeven taarten gingen bakken voor het feestje van vandaag. Als een geoliede machine werden de appels geschild en gesneden voor de appelkruimeltaart. Er werden taartbodems gekneed, yoghurtkwark geklopt en beslagkommetjes uitgelikt (door boodschappenballerina). Het werden drie heerlijke taarten.

 
Vandaag was dan de grote dag. Al vroeg zongen de boeven hun vader wakker.Ze hadden allemaal prachtig geknutseld. Maar ook de boefjes werden verwend met cadeautjes. Oom en tante waren in de meivakantie in Zuid-Afrika geweest. Daar hadden ze een prachtig kralentasje, een schitterende djembe en een mooie sambabal voor de kinderen gekocht. Allemaal handgemaakt en typisch Afrikaans.


Zodra de visite huiswaarts was gekeerd, werd het grondig in gebruik genomen.
Gelukkig is vanaf vandaag manlief weer helemaal bij de tijd. Dochterlief hoopte, dat hij voortaan ook op tijd thuis is...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten