zaterdag 14 mei 2016

De olifant die woord hield

Na het heerlijke zomerweer van afgelopen week liet het ons vandaag, als voorspeld, een tikkeltje in de steek. Met mijn zussen ging ik op kraamvisite, terwijl manlief met de boeven op pad ging. De plaatselijke bibliotheek had in het kader van de Annie MG Schmidtweek een beroemde verteller uitgenodigd, die in een theatrale setting het verhaal "De olifant die woord hield" vertelde.
De boefjes zaten samen bij hun vader op schoot en ze luisterden ademloos naar Peter Faber (niet te verwarren met de acteur met dezelfde naam), die in een eenvoudig, maar bijzonder praktisch decor alle dieren tot leven bracht. Een gevouwen vogel was voor alle kinderen de vogel Wok, die een groen ei aan het uitbroeden was. Toen de olifant moest worden gevouwen, had de verteller een tafeltje nodig. Onze stoere zoon stak nietsvermoedend zijn vinger op. Hij mocht meteen naar voren komen. Zijn bezorgde grote zus ging voor de zekerheid maar met hem mee.
Samen speelden ze een perfecte tafel. Dochterlief mocht zelfs nog even op de gevouwen olifant passen. De olifant paste geweldig goed op het ei en alles liep goed af.


Het tweede plannetje van papa leidde de boefjes naar Tilburg, waar de indoor speeltuin Circus City voor elk van de boefjes een hoop speelplezier bood. Er werd driftig geklommen en geklauterd, gegleden en gesprongen, gedanst en gehobbeld. Ons jongste boefje vond de mini-rodelbaan het leukst (op een matje op een rollerbaantje naar beneden), maar ze vergat dat het op een matje beter ging.
Kortom: een goed begin van een koud pinksterweekend.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten