zondag 3 april 2016

Slapen in een helikopter

Morgen is voor ons een bijzondere dag. Dat vond manlief tenminste. Hij had uitgerekend, dat we dan precies 12,5 jaar bij elkaar zijn. Enkele weken geleden vertelde hij ons, dat hij iets bijzonders hiervoor had geregeld. Om de spanning niet te hoog te laten oplopen, vertelde hij alvast, dat we in een helikopter zouden gaan slapen. De boefjes keken er dus al even naar uit.


Dit weekend was het dan eindelijk zo ver. Gisteren vertrokken we op ons gemak naar camping "Dromenland", vlakbij het kinderspeelpark "Het land van Jan Klaassen". Hier waren we al eens met de boeven geweest en dat was toen een groot succes. Naast de overnachting konden we ook twee dagen lang door het park stormen.
"Dromenland" wordt gerund door een ongelofelijk vriendelijke meneer, die ons meteen heel enthousiast welkom heette. We kregen wat te drinken, hij zorgde voor de pasjes voor de belangrijke mensen (onze boefjes) en hij liet ons de helikopter zien. We werden wel gewaarschuwd voor het oranje knopje. Als je daarop zou drukken, dan zou het gevaarte gaan vliegen. De slaapplek overtrof onze stoutste verwachtingen. Het was echt een fantastische plek om de nacht door te brengen. Jammer dat de oudste boefjes bij elkaar wilden slapen. Nu moesten wij de nacht doorbrengen op de twee losse bedjes, die toch wat minder comfortabel lagen.
We namen de geheime wandelroute naar het park. Oudste boef deed haar eerste poging tot kaartlezen. Gelukkig leidde ze ons vol zelfvertrouwen de juiste weg. Eenmaal in het park moesten alle speeltoestellen worden verkend en getest. Ze waren niet meer te houden. Het was een groot feest. Ons boevenmannetje durfde zelfs met zijn papa van de grote glijbaan. Grote zus liet die nog even aan zich voorbij gaan.
Terug op de camping konden we meteen aanschuiven voor een heerlijk drie-gangen-diner. De boeven waren heel verbaasd, want de aardige meneer van die middag bleek ineens de kok. Hij serveerde ons een heerlijk maal. Daarna konden de boefjes niet wachten om de helikopter in te gaan. Het duurde wel een tijdje voor onze boeven echt naar dromenland waren. Misschien kwam dat ook wel door de verhalen van manlief. Hij bleef volhouden, dat hij met de helikopter zou gaan vliegen als ze eenmaal zouden slapen.
Vanochtend waren de boeven al weer vroeg wakker. Ze hadden heerlijk geslapen en ze hadden niets gemerkt van de nachtelijke vlucht. Het was wel heel mooi, dat onze oudste boef de andere twee bleef waarschuwen voor de oranje knop...
Het ontbijt was ook weer heel bijzonder. De boeven kregen (als ze eerst keurig een broodje zouden eten) een pannenkoekje als ontbijt. Daar zeiden onze rakkers geen nee tegen. Voor de oudste had de vriendelijke meneer zelfs een roze pannenkoek. Dat maakte het feest echt compleet. Op de camping waren ook de brandweerauto en de Pippo-wagen in gebruik. Voor we weer naar het park vertrokken, bekeken we de andere bijzondere slaapplaatsen. Onze boefjes vonden het zo gezellig met de kinderen van de Pippo-wagen, dat ze daar de rest van de dag mee hebben gespeeld bij Jan Klaassen.
Ook ons jongste boefje vermaakte zich prima. Soms waren de glijbanen wat spannend, maar klimmen kon ze als de beste. De weg terug lukte niet altijd. Manlief heeft haar verschillende keren uit klimtorens moeten bevrijden. Als ze voorbij een politiepop wandelde, gaf ze hem steeds keurig een high-five.Het was een onvergetelijk weekend. We zijn benieuwd hoe we er over 12,5 jaar bij zullen zitten. Het is te hopen, dat we dan nog steeds zo veel plezier hebben met elkaar.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten