woensdag 20 april 2016

Kraamvisite

Het duurde een week voordat dochterlief ze ontdekte, de vier babykonijntjes van opa's konijn. Het konijn had het volgens ons boefje eerlijk gedaan, want nu waren er twee konijntjes voor haar en twee konijntjes voor haar broertje. Hun zusje is nog te klein om voor dieren te zorgen. De konijntjes werden verdeeld. Dochterlief koos een witte en een gevlekte. Broerlief wilde de blauwe wel (hij bedoelde de andere witte konijnen). De hele dag willen ze naar de kooi om ze te aaien en te knuffelen.
Na schooltijd komen ook vriendinnetje kijken en er ontstaan geweldige gesprekken. Zo vertelde dochterlief aan een vriendin dat opa eerst een Vlaamse Reus had, maar nu gelukkig kleinere heeft die ze kan aaien. Haar vriendin vertelde dat ze een heel groot konijn heeft, een Duitse Reus (die zijn nog groter dan de Vlaamse variant, denk ik), maar dat hij helaas weggaat naar een tante en dat zij dan een kleinere krijgt. 
Dochterlief is veel met haar konijnen bezig. Wanneer ze ze een dag niet gezien heeft, heeft ze gedroomd (een echte nachtmerrie) dat ze overleden waren. Vandaag liepen we naar de BoerenBond om nieuw speelzand voor de zandbak te halen. De ogen van dochterlief stuitte echter op een konijnenhok. Niet zomaar een hok, maar een heus paleis. Dit zou de perfecte plek voor haar konijnen zijn. Er hing echter een prijskaartje aan, waar ik niet direct akkoord mee ging. Ze vroeg me een foto van haar bij het hok te maken, terwijl ze het prijskaartje vasthield. Nu kon ze aan de foto zien hoeveel ze moest sparen voor het hok. Dat zijn nog een heleboel 'heitjes voor karweitjes' en diploma's om te verdienen. Crowdfunden voor beginners...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten