vrijdag 29 april 2016

Natuurmuseum

Vandaag stonden we voor een uitdaging. Na een paar regenachtige vakantiedagen besloten we met de boefjes naar het Natuurmuseum Brabant te gaan. Een geweldig museum, kregen we laatst nog eens van vrienden te horen. Ons kleinste boefje wilde niet meer in de kinderwagen. Ze wilde graag zelf op ontdekkingstocht en ze liep alle kanten op. Onze oudste boef vindt het nu juist leuk om alle opdrachten te maken en alles uit het museum te bekijken en te bestuderen. Helaas was dit met haar loslopende broertje en zusje een lastige opgave.
We begonnen met het bezichtigen van alle dieren, waarbij dochterlief probeerde een aantal vragen te beantwoorden. Het kleinste boefje vermaakte zich met de knoppen van diverse schermen en de dieren die ze op ooghoogte kon bekijken.


Al snel gingen we naar de tentoonstelling over 'Kikker' naar de boeken van Max Velthuijs. Hier konden de boefjes spelen in het huis van kikker, zich verkleden als kikker en verschillende spellen spelen. De kleintjes konden even helemaal los.


Daarna door naar de tweede tentoonstelling; 'De dieren van Jeroen Bosch'. De boefjes konden zichzelf op de foto zetten met verschillende attributen voor een wand met een schildering. Er kon naar hartenlust worden gekleurd. En natuurlijk konden er diverse dieren worden bekeken.
Voor het kleinste boefje duurde het nu wat lang. Ze zocht de trappen en de nooduitgangen op in de hoop te kunnen ontsnappen. 


We wisten haar nog even de buggy in te krijgen voor het gedeelte 'IJstijd'. Wij komen vast nog een keer terug in dit museum met onze oudste boef om alles eens op ons gemak te bekijken in plaats van rennend achter twee deugnieten aan :)Geen opmerkingen:

Een reactie posten