zondag 17 april 2016

Dansen met Bosch

Al weken keek dochterlief uit naar haar balletuitvoering 'Het schetsboek van Jeroen Bosch'. Vrijdagavond vond de generale repetitie plaats en vandaag was het dan zover. Vanmorgen had ze wat last van gezonde spanning, maar ze had er ook héél veel zin in. Manlief bracht haar samen met haar broertje naar het theater, waar alle dansers zich verzamelden in de foyer. Toen de dansgroepen compleet waren, werd er afscheid genomen en ze ging zich achter de coulissen klaarmaken voor haar spetterende optreden. Vader en zoon vermaakten zich ondertussen in de stad bij het Jheronimus Bosch Art Centre. Zo kwamen ze al een beetje in de stemming voor de voorstelling. Die zou volgens onze Brandweerman Sam-fanaat gaan over Regio-commandant Bosch...
Ik bracht ons kleinste boefje naar haar oom en tante voor een gezellige speeldag met haar neefje. Samen met de opa's en oma gingen we het theater in. Het programmaboekje beloofde al veel goeds. Dochterlief werd een paar weken geleden in de kleedkamer geïnterviewd over de voorstelling. In het boekje stond een klein stukje tekst uit het korte interview.


We genoten van de prachtige voorstelling. Zoonlief vroeg zich enkele keren af, wanneer zijn zus op het toneel zou verschijnen of oma ook al honger had en wat we zouden eten. En toen kwam dochterlief het toneel op. Vol overgave danste ze alle zeven hoofdzondes. Volgens haar vader was het dan toch type-casting...


Zoonlief klapte voor zijn zus, luisterde nog even naar het koor en de harmonie en besloot toen de rest van de voorstelling te dromen. Gelukkig hield hij het vol tot het optreden van zijn zus, anders had ze nog weken moeten horen dat hij het slaapverwekkend vond :)


Er volgde luid applaus tijdens en na de finaledans. Moe en voldaan kwam ze naar de foyer om de bloemen en complimenten in ontvangst te nemen. Ze besloot vanavond dat ze nog heel lang op ballet zou blijven, want ze had de meisjes op spitzen gezien en dat leek haar ook wel wat. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten