donderdag 24 maart 2016

Sneeuwwitte Donderdag

Witte donderdag was voor twee van mijn boefjes echt wit vandaag. De meesters en juffen op de school van dochterlief hadden studiedag, de school van manlief had enkele roostervrije dagen. Samen gingen ze vanochtend vroeg in de ochtend op pad. Eerst brachten ze oma naar Reek, want die ging ruig shoppen. "Oma weet niet, dat ik daar ook van houd", fluisterde ons kleine Shopaholicje. Nu had oma deze week niet zo'n goede beurt gemaakt. De boeven gingen namelijk skiƫn op een indoorbaan in Bottrop (Duitsland) en oma kwam met een vooroorlogs skipak aanzetten. Dat was niet wat de stoere skiheld in haar hoofd had. Ze was dan ook echt heel erg blij, toen ze hoorde dat ze skispullen kon lenen van een hele lieve vriendin.
De eerste halte van vandaag was Legoland in Oberhausen. Deze bekende Duitse plaats ligt vlakbij de skibaan. Legoland maakt deel uit van CentrO, een enorm commercieel centrum met voor elk wat wils. Het was vooral voor ons boefje een geweldige plek. Eerst kreeg ze een rondleiding door de fabriek, waar de Lego-steentjes gemaakt worden. Ze kreeg zelfs een vers gemaakt steentje mee naar huis. Daarna volgden enkele spannende attracties. Het Lego-Friends-huis was natuurlijk favoriet, maar ook de Laserbaan, waar ze als een stuntvrouw de laserstralen moest ontwijken.
Daarna gingen de boeven op weg naar het Alpine Centre, waar onze stoere meid twee uur les zou krijgen van een echte skileraar. Het bleek een groot succes. Terwijl haar papa de indoorpiste af denderde, maakte dochterlief haar eerste meters op de ski's bergafwaarts. Met dank aan de hele aardige skileraar lukte het haar al heel aardig. Met remmen had ze nog wel wat moeite. "Het leek alsof haar rem op haar buik zat", had haar vader gezegd. Daar moest ze zelf ook vreselijk om lachen.
Na de skiles dronken de boeven een heerlijk warme chocomelk, om daarna nog samen een uurtje te oefenen. Samen in en uit de skilift bleek nog niet zo eenvoudig. Regelmatig lagen de boeven samen in de sneeuw. Papa nog even zijn kunsten wilde showen voor de camera (die dochterlief ging bedienen), maar die foto's zijn helaas niet gelukt. "Weet je waarom die allemaal bewogen zijn, papa? Omdat ik moest plassen!".
Na het ski-avontuur aten de avonturiers nog samen in CentrO in Oberhausen. Ze waren het er samen over eens:"We willen heel graag een keer op ski-vakantie, mama." Daar ben ik mooi klaar mee.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten