zaterdag 19 maart 2016

Lentekriebels

Afgelopen week had dochterlief het thema 'Lentekriebels' op school. Het is een programma over de seksuele ontwikkeling bij jonge kinderen in de basisschoolleeftijd. Twee weken geleden kwam ze met een informatieboekje thuis en de mededeling dat we van de juf dit boekje goed moesten lezen. Op YouTube werd het liedje de hele week gedraaid en ook onze middelste boef zong een beetje mee. De tekst kreeg hij niet helemaal mee. In plaats van lentekriebels in zijn buik, had hij de lentekriebels in zijn nek :)
Het leverde deze week heerlijke gesprekken op. Tijdens de lunchpauze vertelde ze me afgelopen dinsdag tussen twee happen van haar boterham door, dat ze nu het volwassen woord voor spleetje kende. Broerlief probeerde het nieuwe woord ook uit te spreken: ie, ja, ja.
We kregen donderdag uitgebreide voorlichting over hoe baby's eigenlijk ontstaan. De versie van dochterlief luidt als volgt: 'Als je verliefd bent, ga je dicht bij elkaar liggen. De papa geeft dan een zaadje aan de mama en negen maanden later is er een baby'. Ze vertelde er wel bij dat ze nu niet meer bij haar broertje in bed ging liggen, want anders komt er misschien een baby. Ze vond het wel goed dat wij bij elkaar sliepen, want eigenlijk wil ze nog wel een zusje erbij.
Aan het einde van de week kreeg dochterlief een ballon, waar ze een tekst op mocht schrijven en hem vervolgens mocht geven aan iemand die ze lief vindt. Ze vertelde ons dat ze op niemand verliefd is, behalve op haar broertje en zusje. De ballon was toch echt voor mama met de tekst 'Ik vind je lief'. We wachten vol spanning af welke vriendjes de komende jaren de revue zullen passeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten