zondag 20 maart 2016

Geheime wedstrijd

Al weken hing er bij de brandweerkazerne in ons dorp een aankondiging van een grote geheime wedstrijd. Gisteren ging ik met onze ballerina naar haar repetitie voor de balletvoorstelling, die ze binnenkort gaat opvoeren. Manlief nam de jongste twee boefjes mee. Eerst reden ze naar de kazerne, om te informeren waar de wedstrijd plaats zou vinden.
Het bleek bijna een thuiswedstrijd: een van de wedstrijden werd gehouden bij de molen in ons dorp. De boeven keken hun ogen uit. Er kwam rook uit de molen en er moest iemand door de brandweer uit de rokende molen gehaald worden. Het verhaal werd door onze Brandweerman Sam-fan al heel snel vertaald naar zijn favoriete serie: Norbert zit vast in de oude molen en Sam gaat hem nu eruit redden.
Bij elke brandweerauto vroeg hij zich af of het Jupiter of Venus was? Wie van de brandweervrouwen was nu Jenny? En waar zijn Ellen en Arnoud Billeman (eigenlijk is het Milleman, maar hij zegt steeds Billeman)? Ons kleinste boefje zat heerlijk in haar bakkie en genoot met volle teugen.
Bij thuiskomst moest alles natuurlijk meteen verteld worden aan opa en oma.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten