donderdag 12 november 2020

8 Jaar!

Afgelopen weekend vierde hij samen met zijn grote zus zijn verjaardag. Vandaag was het dan zijn echte dag. De slingers konden blijven hangen, maar er werd nog een voetbalballon toegevoegd. Voor ons boevenvriendje hadden we een voetbaltaart gemaakt (een deel Hema en een deel van mezelf). Hij vond hem erg mooi, maar hij heeft er geen hap van gegeten. Nog steeds houdt ons mannetje niet van taart.

Gisteravond vertelde hij me bij het naar bed gaan, dat de knuffels die hij me geeft bij 8 jaar hetzelfde zullen voelen als de knuffels van 7 jaar.  Hij beloofde me zelfs, dat ze over 20 jaar nog steeds hetzelfde zouden voelen. Vervolgens kon hij het niet laten om dan toe te voegen, dat ik dan 61 jaar zal zijn en hij 28. Subtiel even inwrijven....
Zoals altijd was onze boevenvriend het eerst wakker. Al dagen hielp hij ons eraan te herinneren dat Lego van Mario zijn grootste verjaardagswens was. Al dagen zeggen wij dat hij echt een nieuwe rugzak voor school nodig heeft. Toen hij vanmorgen beneden kwam, lag er een cadeautje op tafel..... een nieuwe rugzak. Hij vertelde ons dat hij er heel blij mee was, maar de teleurstelling was voor ons natuurlijk zichtbaar. We lieten hem niet te lang in spanning, want er lag nog een ander cadeau verstopt. Jullie raden het vast al, de gewenste Lego.

Tussen de middag was er eigenlijk een verrassing gepland. Hij zou voor zijn verjaardag niet hoeven overblijven, maar getrakteerd worden op een verjaardagslunch bij zijn beste vriend. Helaas was zijn vriend ziek geworden en kon het feestje niet doorgaan. Wel héél lief kreeg hij een zak worstenbroodjes om er toch nog iets feestelijks van te maken. Oma en opa maakten het alternatieve lunchfeestje compleet met pannenkoeken, waar de boefjes heerlijk van konden smullen. Na schooltijd kwam er een vriendje mee naar huis, met wie hij zijn twee meest geliefde activiteiten heeft gedaan. Eerst samen voetballen en daarna aan de slag met de gekregen Lego. Ze aten samen een taartje (het vriendje dan, ons boefje at een stroopwafel) en hadden een gezellige middag. Bij het avondeten koos hij pizza. Gelukkig is ons goedlachse mannetje met alles tevreden en heeft hij ondanks het gemis van trakteren op school en de lunch bij zijn beste vriend, een geweldige dag gehad.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten