zondag 6 december 2020

Dag hoor

 Na de verjaardagen van de oudste twee boeven volgt al snel de komst van Sinterklaas. Zoals alle activiteiten in het jaar 2020 moest het deze keer op een andere manier gevierd worden. De boefjes hebben hier zelf niets van gemerkt. De intocht van de Sint werd met net zoveel spanning bekeken.Ons boevenvriendje volgt het Sinterklaasjournaal op de voet. We hadden al het vermoeden, dat hij ook dit jaar geen enkele twijfel had over hoe dit hele gebeuren daadwerkelijk in elkaar steekt. Op school hoefde hij dit jaar nog geen surprise te maken, dus lieten we hem in deze tijd nog lekker vol genieten van dit feest. We bakten zelf pepernoten, waar vooral ons snoeppietje erg van genoot.
Enkele weken geleden speelden we online bingo met de familie op het verjaardagsfeest van de oudste twee boeven. Nu konden de boefjes met Sinterklaas online een spel bingo spelen. Wat goed van de Sint, dat iedereen bingo had ;)
Op de aftelkalender werd zeer nauwkeurig bijgehouden, wanneer er schoenen gezet mochten worden. Onze boevenvriend nam het zekere voor het onzekere en wist al zijn schoenen te verzamelen voor de Pieten.


Helaas konden we deze keer het Sinterklaasfeest niet met de familie vieren. We zochten ons heil weer in een online-meeting. Deze keer belden niet alleen de familie in, maar ook twee hele lieve Pieten, die konden voorlezen wat er in het boek van Sinterklaas stond. Ook hadden ze eerder in huis verschillende pakjes verstopt en die mochten de kindjes nu gaan zoeken. Het was toch nog een zeer geslaagde avond.

Onze oudste boef had al helemaal bedacht, hoe we pakjesavond zouden vieren. De boefjes zouden eerst samen zingen voor de open haard en daarna in bad gaan. Zij zou de kleintjes bezig houden, zodat wij alles klaar konden zetten. Wij bedachten er nog wat bij. In het Sinterklaasjournaal zat een Piet, die plakband op de deurbel deed en weg rende. We konden het niet laten om deze grap bij de boefjes uit te halen. Ze wisten niet hoe snel ze uit bad moesten komen en de trap af te komen. Wat genoten we van de blije gezichten!
Dochterlief had voor ons in het geheim ook twee surprises gemaakt, zo lief!! 

Deze zomer zullen we helaas ons boevenvriendje gaan vertellen hoe de vork nu echt in de steel zit. We vrezen deze dag, want wat zal hij enorm verdrietig zijn. We hebben de afgelopen periode soms met tranen in de ogen naar hem zitten kijken. Zo intens genoot hij van de magie rondom Sinterklaas. We hopen, dat hij straks ook net zoveel, als zijn oudste zus gaat genieten van het complot voor ons kleinste boefje.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten