zondag 8 november 2020

11 Jaar!

Vandaag was een speciale dag. Onze liefste oudste boef werd alweer 11 jaar. Het is wel heel bijzonder om in deze Coronatijd je verjaardag te vieren. Gelukkig hadden we een alternatief bedacht. Samen met haar broertje vierden we online een feestje. Onze liefste oudste boef wist al precies welke taart ze voor haar verjaardag wilde. We bestelden een roze zoetige taart bij onze bakker.Gisteravond troffen we al enkele voorbereidingen voor het feestje. We maakten cadeautasjes met de benodigdheden voor de online gasten en ze konden een taartbestelling doorgeven. Zo had iedereen op tijd wat lekkers, feesthoedjes, toeters en materialen voor de spelletjes. De boefjes vonden het al heel bijzonder, dat we deze spullen in het donker gingen rondbrengen. 
Onze oudste boef had wat extra geluk. Manlief en zij bezochten de familie wat verder van huis. Op het moment dat ze bij haar grote nicht aanbelde, bleek het kleine neefje nog zijn fles te moeten drinken. Met een hele brede lach op haar gezicht nam ze die taak graag over. In de auto op de weg terug vertelde ze manlief, dat dit al een fantastisch verjaardagscadeau was. Ze had hem nu even helemaal voor zichzelf, zonder een stuiterend broertje en zusje, die ook graag de aandacht van het kleine neefje willen.


Er stond al lange tijd een cadeau hoog bovenaan haar verlanglijstje. Haar allerliefste wens was een eigen telefoon. Nu had ik mijn oude telefoon een jaar geleden al voor haar bewaard, maar toen vonden we het nog te vroeg. Veel klasgenoten hadden er inmiddels één en ze irriteerde zich nog erg aan appende mensen/kinderen tijdens het sporten en bij feestjes. Wekenlang riepen manlief en ik, dat dit natuurlijk echt nog niet ging gebeuren. Ze had het cadeau dan ook nog helemaal niet zien aankomen. Wat was ze enorm blij bij het openen van haar cadeautje, vooral toen het ingepakte cadeautje al ging rinkelen bij het voorlezen van de verjaardagskaart. Ze heeft me plechtig beloofd, dat ze regelmatig nog een ouderwets briefje zal schrijven om voor mij achter te laten op het aanrecht. Ik ben benieuwd hoe lang ze zich aan deze belofte zal houden?
Opa en oma kwamen wel live op bezoek. Al dat interactieve gebeuren op de computer is toch best lastig. Wat waren ze blij met deze bezoekjes. De één gisteren en de ander vanmorgen.Na de live verjaardagsbezoekjes (en een paar uurtjes ongeduldig wachten) konden de laptops opgestart worden. Het lukte iedereen om deel te nemen.


Na het zingen kon iedereen thuis genieten van de taart. Gisteren was iedereen zo lief om de cadeautjes voor de boefjes mee te geven. Nu kon iedereen zien hoe de cadeautjes open werden gemaakt en hoe blij de snoetjes waren.Wat zijn de boefjes enorm verwend!!! 
Na het openen van de cadeautjes was het tijd voor het eerste online spel. Samen met de boefjes hadden we een Kahootquiz gemaakt. We gingen de kennis van de familie eens testen. Wat wisten ze allemaal over en van de twee oudste boeven? Sommige vragen wist iedereen, zoals de naam van de allerbeste vriend van zoonlief. Andere vragen waren denkvragen en soms zelfs een strikvraag. Want hoe oud waren de boefjes vandaag samen? Hihi, we vierden dan al wel de verjaardag van ons boevenvriendje, maar hij mag het jaartje er toch echt pas donderdag bijtellen ;) 
Daarna gingen we over op online bingo. Iedereen had een bingokaart gekregen en Smarties om op de aan bod gekomen getallen te leggen. Fanatiek werd er gespeeld en de quizmasters hielden een goed oogje in het zeil.


Tot slot speelden we nog een online spelletje pictionary. De verjaardagsgasten hadden in hun tasje kaarten met afbeeldingen van dieren gevonden. Via online gedeelde whiteboarden tekenden de familie de dieren en moesten de jarigen raden om welk dier het ging.
Ondanks dat het dit jaar even anders moest, hebben de boefjes enorm genoten van hun feestje. Dank jullie wel allemaal lieve familie, om dit voor ze mogelijk te maken!! Volgend jaar hopen we weer op een verjaardagsfeest met alle lieve familie en vrienden bij ons thuis en kunnen we elkaar weer dikke verjaardagsknuffels geven.


Richt ik me nu nog even aan dochterlief, want ik kan nu natuurlijk een link van dit blogverhaal naar haar telefoon sturen. 

Lieve schat, 
Je bent vandaag alweer 11 jaar en papa en ik herinneren jouw geboorte nog als de dag van gisteren. Je wist ons 11 jaar geleden ook op een zondag te verrassen. Jij wilde niet langer wachten om ons te ontmoeten. Natuurlijk waren wij ook enorm nieuwsgierig naar jou. Wat hebben wij enorm veel geluk gehad met zo'n lieverd, zoals jij!!!
We zijn zo trots op jou en kijken uit naar alle mooie jaren, die we samen met jou nog gaan beleven. We wensen je op je verjaardag dan ook héél veel geluk, gezondheid en plezier met alle mensen in jouw leven.

Een hele dikke knuffel en kus, Toetie.
Liefs, papa en mama

p.s: de telefoon mag nu weer uit ;)Geen opmerkingen:

Een reactie posten