vrijdag 1 mei 2020

April

Zoals beloofd, vandaag nog een blogpost over de afgelopen periode.
De eerste weken thuisonderwijs waren pittig. Het leverde frustratie op bij alle partijen. De laatste twee weken verliep het gelukkig veel beter. Het leek erop, dat iedereen zijn draai had gevonden en we allemaal een goed ritme te pakken kregen. De schoolopdrachten en schema's waren ook wat milder. Er zaten leuke opdrachten tussen. Pluis moest van Duplo een paasei maken en onze boevenvriend moest enkele woorden uit het taalpakket uitbeelden. Hij koos voor de woorden: held, ridder en heerlijk. Ook maakte hij uit de groente-en fruitlade een portret van zijn meneer.

Tsja, en kleine Pluis ging weer helemaal los met haar stoere poses en malle buien. Ik kon het niet laten om deze vast te leggen, want het is wel hilarisch hoe zij zich vermaakt in deze tijd. Ze leerde ook veel nieuwe woorden bij in deze tijd: mondkapje, quarantaine, virus, etc.


Na al het thuisonderwijs en onderwijs op afstand genoten we van een heerlijk rustige vakantie. Vorige week liep de temperatuur aardig op en werd het zwembad opgezet. We moesten een nieuwe bestellen, omdat ons oude, vertrouwde zwembad aan het einde van vorige zomer gesneuveld was, door een buurtkat die van schrik zijn nagels in het zwembad had gezet. Onze twee oudste boeven beschikken inmiddels over hun zwemdiploma's A, B en C, dus hij mocht wel een maatje groter worden. Kleine Pluis zou begin maart begonnen zijn met haar zwemlessen, maar deze zijn uitgesteld tot na de zomervakantie. Wat vond ze dit jammer, want ze keek er al zolang naar uit. Nu kan ze thuis alvast aardig oefenen de komende maanden. Het opzetten en vullen van het zwembad duurde wel een aantal uren, maar ook hier hadden de boefjes al veel lol.
Hierna werd er volop gespetterd en bommetjes gemaakt door de boefjes met hun vader.Zoonlief had nog een wens op zijn lijstje. Hij wilde zijn verzameling Marioknuffels graag uitbreiden met een nieuw exemplaar. Van zijn zakgeld kocht hij online de knuffel (de verzendkosten hebben we gedeeld). Nu moest hij wachten op de pakketbezorging. Angstvallig hield hij de voordeur in de gaten. Stel je voor dat we de bel niet zouden horen, want het zwembad in de tuin was erg aanlokkelijk. Ons boevenvriendje bedacht hier wat op. Hij maakte een briefje voor de bezorger en hing deze aan de voordeur. Hij had niet in de gaten, dat de tekst van het briefje twee dingen kon betekenen.


Hij was thuis in de tuin voor het pakje, maar we zitten nu al een tijdje thuis vanwege het Coronavirus. Gelukkig had de bezorger wel door, dat we ons in de tuin bevonden.

Dochterlief kreeg ook een pakketje bezorgd. Aangezien haar operatie niet door kon gaan, had ze wel een verzetje verdiend op 'haar' dag. Ze koos een prachtige handgemaakte tas. Kijk haar eens trots en stoer staan. Ik denk dat we de fase gaan bereiken, dat we elkaar spullen eens gaan lenen.


De boefjes volgen op tv het programma Legomasters. Alle Lego ligt inmiddels bezaaid over de vloer, maar ze bouwen samen aan de leukste opdrachten uit het programma.


Eindelijk hadden we zelf ook nog wat rust om dingen voor onszelf te doen. Zo begonnen we aan een grote opruiming (het was alleen jammer, dat de kringloop nu de vier dozen materialen niet kon aannemen) en had ik tijd om een paar projecten af te maken. Ik maakte 'Het meisje met de parel' voor thuis aan de muur, nu we in de vakantie niet met de boefjes naar een museum konden. Nu zag ik aan het begin van de week op het nieuws, dat er na microscopisch onderzoek is gebleken, dat Vermeer haar wimpers had gegeven. Zo werd mijn gemaakte werk ook nog eens actueel.
Volgende week zijn de boefjes nog thuis. Op maandag een studiedag en dinsdag Bevrijdingsdag, daarna volgen er nog een paar dagen thuisonderwijs. De week erna zullen de boefjes weer twee dagen naar school gaan. Het nieuws werd met gemengde gevoelens ontvangen. Vooral onze oudste boef vond het de afgelopen weken zo fijn thuis, dat ze er toch wel weer tegenop ziet om naar school te gaan. Voor ons is het een fijn teken, dat ze op een positieve manier terugkijkt op de afgelopen periode. We kunnen haar vertellen, dat ze de komende weken onderwijs van twee walletjes krijgt: van haar juf op school en thuis van ons. Ze kan beginnen met het aftellen naar de zomervakantie ;) Ons boevenvriendje juichte vooral bij het nieuws, dat hij weer mag voetballen. Pluis vindt eigenlijk alles wel prima. Ze vermaakt zich thuis, maar spelen met haar vriendjes en vriendinnetjes op school zal haar ook weer goed doen. Ik ben vooral benieuwd naar het onderwijs in de anderhalve meter cultuur bij mij in de klas en daarbij is het best spannend wat C en C samen gaan doen (Crohn en Covid19). 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten