zondag 31 mei 2020

Mei

De maand mei bracht spanning met zich mee, maar zeker ook rust. Na weken thuis te hebben gewerkt, gingen de scholen weer open met de anderhalve meter aanpassingen en de helft van de leerlingen in de groep. Ook de boefjes gingen weer twee dagen in de week naar school. We hadden geluk, want ze gingen op maandag en donderdag naar school. Dit zijn ook de dagen dat ik op school werkzaam ben. Manlief had nog geen leerlingen op school en kon de boefjes naar school en uit school halen. Het was even wennen voor ze, dat ze de overige dagen nog steeds thuis moesten werken. Ze wisten ons regelmatig te verbazen door om 8.00 uur (of zelfs nog eerder) al aan hun schoolwerk te beginnen. Het voordeel hiervan was, dat we vaak rond de lunchtijd klaar waren met het werk en de boefjes in het zwembad konden duiken.
Op school troffen we de nodige maatregelen om zoveel mogelijk de adviezen van het RIVM te hanteren. In de praktijk bleek dit echter een lastige opgave. Je hart breekt, als je een leerling met veel verdriet niet kunt troosten op de manier, die je het liefst wilt doen: vasthouden, een dikke knuffel of de aai over de bol. Nog één week en dan zullen alle leerlingen weer in de klas zijn. Ik denk dat het dagprogramma vooral zal bestaan uit het wassen van handen van de 32 leerlingen. Zodra de laatste is geweest, kan de eerste opnieuw beginnen (oeps....)

Gelukkig waren er deze maand ook weer wat leuke, veilige uitjes. Samen met de boefjes ging ik op een woensdagmiddag naar kasteel Heeswijk om daar een wandeling te maken. We maakten gebruik van de App 'Vossenstreken'. In deze App worden drie kinderwandelroutes aangegeven, waarin ze tijdens de wandeling verschillende opdrachten moeten doen. Aan het einde van de route verdienen ze een digitale sticker. Niet alleen zijn er stickers voor de routes van kasteel Heeswijk te verdienen. Vele andere monumenten zijn ook te bezichtigen en hebben hun eigen routes. We deden een eerste route, maar het zal zeker niet de laatste zijn.

We vierden afgelopen maand de verjaardag van manlief en ik werd in de watten gelegd voor moederdag. We kregen heel veel geknutselde cadeautjes en kussen en knuffels.Er werd thuis ook nog het een en ander opgeruimd en aangepakt. Deze keer was de kamer van kleine Pluis aan de beurt. Ze wilde graag een meidenkamer in plaats van haar babykamer, omdat ze bijna zes jaar wordt en na de zomervakantie naar groep 3 gaat. We begonnen wederom met het verwijderen van het oude behang. Dit ging deze keer gemakkelijker en sneller, dan de kamer van haar zus. Het kamertje van Pluis is een klein en knus kamertje, dus het behangen was in een ochtend gebeurd. Er mochten spullen van Kleine Pluis naar de arme kinderen, zoals ze zelf zei, want volgende maand krijgt ze toch weer veel nieuwe cadeaus voor haar verjaardag :) Niet alleen werd er behangen. Ook wilde ze graag een bureautje, waar ze nu net als haar broer en zus haar schoolwerk kon maken en natuurlijk over drie maanden hard aan kan werken, als ze in groep 3 zit.Via Instagram ontmoette ik aan het einde van het vorige jaar iemand met dezelfde hobby als ik: fotograferen. We bleken bij elkaar in de buurt te wonen en nog meer gemeenschappelijke eigenschappen te hebben. Het klikte direct tussen ons. In januari volgden we samen een fotografieworkshop en een vriendschap was geboren. Nu ben ik nog steeds een twijfelkont over wat ik allemaal zou willen in de toekomst. Ik heb iets teveel hobby's en super leuk werk. Fotografie is vooralsnog een grote hobby. Mijn vriendin is echter goed op weg om steeds meer professionele fotoshoots te doen en er echt haar werk van te gaan maken. Op dit moment is ze veel kilometers aan het maken om het een en ander te proberen. Natuurlijk wilden wij haar hierbij op weg helpen en zo deden we voor het eerst in lange tijd weer een gezinsfotoshoot. We hadden een heleboel lol en het leverde prachtige foto's op. Ik sta ook weer eens op de foto, aangezien ik altijd achter de camera sta.

Ik maakte tussendoor ook een paar foto's van de fotografe aan het werk, die ze straks kan gebruiken, als promotiemateriaal en ik heb beloofd een review te geven op haar website, die ze gaat bouwen. Ik kan helaas om deze reden nog geen link toevoegen.

We hadden de afgelopen maand zoveel prachtige warme dagen, dat de boefjes vooral in en rond het zwembad in de tuin zaten. Manlief en ik hadden om beurten pleindienst in de tuin om ze in de gaten te houden. We hadden zelfs tijd om een boek te lezen of allerlei creatieve projecten af te maken (hier zal ik volgende week een blogpost over maken, want één van de afgemaakte projecten is toch wel een beetje speciaal).
Niet alleen de boefjes genoten van het zwembad, ook Pietertje had het er prima naar zijn zin.Vorige week zagen we Pietertje weer zitten. De boefjes vinden hem erg interessant. Ik denk, dat Pietertje zijn sprieten in de richting van de moestuin heeft gericht.

Voor het eerst durfde ik met vriendinnen af te spreken om op afstand een wandeling te maken of in de tuin met elkaar bij te kletsen. Wat was dat fijn!

Morgen begint de maand juni, waarin we een heleboel mooie herinneringen gaan maken. We vieren bijzondere verjaardagen in een ander jasje. Mijn schoonvader zal zijn 85ste verjaardag vieren en mijn eigen vader zijn 75ste. Ons kleinste boefje zal op de laatste dag van volgende maand haar zesde verjaardag vieren. Hoe we het gaan doen met het vieren van haar verjaardag en kinderfeestje weten we nog niet. Eens kijken hoe het de komende tijd weer zal gaan. Naast alle feestjes zal er ook een spannende dag en tijd komen. De operatie van onze oudste boef zal over twee weken plaatsvinden. Ze is nu vooral héél blij, dat het eindelijk gaat gebeuren. We zijn een beetje bang, dat ze het onderschat. Vooral de periode erna (het herstellen en wat er allemaal wel en niet mogelijk zal zijn) kan ze nu nog niet overzien. Hoe dit gaat verlopen, horen jullie zeker volgende maand.Geen opmerkingen:

Een reactie posten