woensdag 1 april 2020

Maart

Wat een bizarre maand was maart (en ook april zal op dezelfde manier ingevuld gaan worden). Eind februari kwamen de berichten over het Coronavirus. Het leek eerst nog ver weg, maar al snel kwam het dichterbij. Ik heb altijd al geweten, dat Carnaval nergens goed voor was..... ;-)
In de eerste week was het voor iedereen wennen en vonden de boefjes de extra dagen aan het weekend wel lekker. We konden nog even spelen in de rustige bossen en picknicken in het zand.

Al snel kwam hier verandering in, toen we schoolboeken en schriften konden ophalen en met lesprogramma's en schema's aan de slag konden gaan. En zo ontstonden er overal in huis werkplekken. Ook de pianolessen en danslessen werden nu online gevolgd.

De boefjes starten iedere ochtend met een warming-up van Zappsport met Nathan en Lavezzi Rutjes. Inmiddels kunnen ze al aardig opdrukken en worden er wedstrijdjes jumping jacks gehouden. Na deze ochtendgymnastiek worden de programma's van de dag doorgenomen en gaan de boefjes aan de slag.Onze boevenvriend speelt dagelijks voetbalwedstrijden na met de Playmobil. Zo oefent hij toch nog met zijn team :) Buiten oefent hij zijn eigen vaardigheden met twee containers tegen de muur en dan maar schieten op zijn gemaakte doel. Hij baalt er wel stevig van, dat hij nu twee zussen heeft, die om voetbal niets geven en hij bijna geen tegenstanders heeft (alleen papa en mama af en toe).
Voor de kleine boefjes zaten er in de onderwijspakketten niet alleen werkboekjes en werkbladen, maar ook andere opdrachten. Zo is zoonlief druk in de weer met het kweken van zijn bonen, bakte onze kleine pluis cakejes en werden er verschillende soorten bloemen gezocht.
De meisjes maakten voor het huis een mooie hartjesstoep met een boodschap voor alle mensen die voorbij liepen. 
In het weekend zijn er geen verplichte schoolopdrachten en spelen en klussen we in en om het huis. Zo zijn we begonnen op de kamer van onze oudste lieve boef. Zij had roze behang op haar kamer met bloemetjes, vlinders en vogels. Naar eigen zeggen, kon dit nu echt niet meer en ze wilde graag wat anders. Enkele weken geleden werd er al nieuw behang uitgezocht en konden we aan de slag. De boefjes wilden maar wat graag helpen met het verwijderen van het oude behang.Binnenkort zal ik een "na-foto" delen. Het nieuwe behang zit er nu op. Straks kan de schilder nog aan de slag om de roze deurtjes allemaal wit te maken. De roze spullen zijn zoveel mogelijk richting de kamer van haar zusje verplaatst. Ook daar zal de komende tijd gewerkt worden, want zij wilde van het mintgroene behang van haar kamer af, aangezien ze nu toch geen baby meer is. We vervelen ons de komende tijd echt nog niet.

Het is een pittige kluif. We proberen drie verschillende onderwijsniveaus thuis te geven en op afstand onderwijs op onze eigen scholen te geven. Het geeft toch het gevoel, dat je 24-uur per dag met onderwijs bezig bent en is er weinig ruimte voor andere dingen. Inmiddels gaan we hier iets flexibeler mee om en proberen we er het beste van te maken. Het nieuws, dat de scholen ook de komende maand dicht zullen blijven, leverde gisteren bij de boefjes dikke tranen op. Ze missen de vriendjes en vriendinnetjes en de sociale contacten op school en de sportclubs enorm. Ook vinden ze het erg lastig, dat ze de opa's en oma's nu niet kunnen zien en knuffelen. Het vooruitzicht van Pasen voor het eerst zonder de familie, de verjaardag van ons nichtje en meer van dit soort momenten zullen we straks, als deze nare situatie eindelijk voorbij is, dubbel en dik overdoen. 
We missen iedereen vreselijk!! Blijf goed voor elkaar zorgen allemaal!
1 opmerking: