zondag 1 maart 2020

Februari

Na een fijne week vakantie kijken we even terug op afgelopen maand. Dochterlief had een danswedstrijd en we mochten een kijkje nemen in de balletzaal. Wat is het toch leuk om te zien, hoe onze oudste boef begon met peuterballethuppeltjes en nu serieuze pliƩs aan de balletbarre maakt.


Zoonlief was helemaal in de ban van voetbalplaatjes. Het voetbalboek van de grote blauwe supermarkt wisten we compleet te maken. Het voetbalboek van de grote gele supermarkt was een uitdaging. Deze supermarkt had plaatjes met een boek van onze plaatselijke voetbalclub. Er was eindelijk een plaatje van ons boevenvriendje, waar hij zo trots op is. Voor dit voetbalboek hebben we echter 975 plaatjes nodig. Het is nog druk zoeken naar de laatste tien plaatjes, die we nodig hebben.


Tussen de regenbuien door in dit winterseizoen, maakten we een wandeling bij de Moerputten. Voor mij een gelegenheid om weer eens met mijn camera te oefenen en een eerste stap te maken met een bewerkingsprogramma. Oef, dat is nog veel oefenen. Ik ben al wel tevreden met de eerste foto's.
Vorige week kleurde het dorp hier blauw-wit voor het Carnavalsfeest. Dit jaar deden de boefjes voor het eerst mee aan de scholenoptocht. Onze oudste boef twijfelde of ze wel verkleed wilde gaan (ja, die puberperikkelen komen eraan). Uiteindelijk koos ze voor een Nerdoutfit (blouse met bretels, rokje met kniekousen, bril en twee staarten). Zoonlief trok zijn Mariopak aan, dat hij van zijn vriendjes en vriendinnetjes voor zijn verjaardag had gekregen en kleine pluis.....


Geen prinsessenjurken, maar een stoere piraat.
Na deze optocht en het hossen op school, kon de voorjaarsvakantie beginnen met een aantal leuke uitjes.
Samen met mijn zusje, petekind en dochterlief gingen we naar de bioscoop. Het was een geweldige film voor de meiden over slijm. Thuis zijn er al verschillende slijmprobeersels gemaakt. Mijn zusje en ik probeerden onze weg te vinden in alle bekende vloggers en Youtbers. 

Met z'n vijfjes besloten we een dagje naar Zwolle te gaan. Manlief had gezien, dat hier in de Ijsselhallen de tentoonstelling 'Planet Ice' te zien was. Helemaal dik ingepakt met skipakken en snowboots konden we de beelden uitvoerig bekijken. We waren allemaal enorm onder de indruk. Bekende Nederlandse werken en geschiedenistaferelen zagen we voorbij komen.
We lunchten nog even in de stad en bezochten onder andere een geweldige boekwinkel in de kerk.

Kleine Pluis wilde heel graag een dagje alleen met papa op stap. Haar broer vroeg haar regelmatig of ze samen met hem kwam spelen, maar Pluis zei herhaaldelijk, dat het niet kon, omdat ze in de vakantie met papa had afgesproken. Samen met papa bakte ze cakejes, gingen ze naar het Natuurmuseum in Tilburg, lunchten ze donuts met chocolademelk en zagen ze een poppenkastvoorstelling, gevolgd door een wandeling door het bos. Ze heeft enorm genoten en veel te vertellen tijdens het kringgesprek morgen.


Samen met onze twee oudsten boeven ging ik ook op pad. Wij gingen de stad in en zoonlief wist een stoere trui te 'scoren' (hij praat ook in voetbaltermen). Hij wilde maar wat graag zijn nieuwe outfit showen in de winkel.


Ook wij genoten samen van een lunch, maar dan in een speelparadijs. Ik heb ze kort bij me aan tafel gehad waar ze snel hun eten naar binnen werkten en daarna verdwenen ze snel weer de speeltoestellen in.

Onze vaste oppas was zo lief om ook in de vakantie op donderdag met de kinderen te knutselen, spelletjes te spelen en te lunchen, zodat manlief en ik eens samen een dagje rustig konden eten en shoppen voor onszelf.

Verder hebben we in de vakantie koffie/thee gedronken met vrienden om weer eens bij te kletsen en hebben we het een en ander in huis opgeruimd. De babyspullen werden van zolder gehaald om door te kunnen geven aan het kleintje, dat we in de zomervakantie aan de familie gaan toevoegen. Heel bijzonder, dat straks in de wieg waar manlief, zijn zus, twee nichtjes en onze drie boefjes in gelegen hebben, weer een kleintje heerlijk gaat slapen. Ook onze boefjes vonden het super leuk om al deze spullen weer eens te zien en te horen, dat ze alle drie in het badje pasten. Ze vonden het dan ook geweldig om er de foto's bij te bekijken.

Het was weer een gezellige en volle maand. Ook komende maand staan er weer veel dingen op de planning, zoals een studiedag waar we alle vijf vrij zijn en we natuurlijk ten volle gaan benutten, aangezien de rest van het land dan geen vakantie heeft. De meisjes hebben deze week allebei nieuw behang voor hun slaapkamers uitgezocht, dus ik kan weer aan de slag. Kleine Pluis neemt afscheid van haar babybehang en onze oudste boef wilde nu toch wel af van alle roze bloemetjes en liever iets stoerders. Gelukkig is het behang, dat ze uitgekozen heeft, nog erg onschuldig en hoefde de muur nog niet helemaal zwart. Het resultaat zal hopelijk binnenkort in een blog te bewonderen zijn. Tot dan...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten