zondag 2 februari 2020

Januari

Een eerste blogpost van dit jaar is een samenvatting van de afgelopen periode. Het nieuwe jaar begon nog met een week vakantie, waarin we een frisse wandeling maakten op de Vughtse heide.
We bezochten in Amersfoort de Kunsthal KAdE en namen hier een kijkje bij de tentoonstelling 'One way ticket to Mars'.


Als afsluiter van de vakantie aten we pannenkoeken in het vertrouwde en geliefde pannenkoekenhuis van de boefjes.
Ik werd halverwege de maand januari weer een jaartje ouder en ik besloot op mijn verjaardag alvast te werken aan één van mijn voornemens. Ik volgde een workshop over het bewerkingsprogramma 'Lightroom'. Nu nog heel veel oefenen de komende tijd.

Dochterlief deed haar spreekbeurt, waar ze voor de kerstvakantie al aan begonnen was. We hebben allemaal een heleboel nieuwe informatie geleerd over allerlei soorten vogels. Haar spreekbeurt duurde uiteindelijk 50 minuten. Volgens de juf heeft ze echte onderwijsgenen, want de kinderen in de klas bleven geconcentreerd naar haar luisteren. Zo lief ook, dat ze de dag erna nog een briefje van een klasgenoot kreeg met daarop een vraag over haar spreekbeurt. 

Zoonlief genoot afgelopen week van twee vrije stakingsdagen. De eerste stakingsdag bleef hij bij opa en oma, die afgewisseld werden door onze lieve oppas. Vrijdag gingen zoonlief en ik samen op pad, terwijl de meisjes wel naar school gingen. We maakten een wandeling door natuurgebied de Maashorst en lunchten bij 'Het Bomenpark'. We hadden prachtig uitzicht over de plas met meerkoeten, die door zoonlief bestudeerd werden. Ik genoot van het uitzicht tegenover me aan tafel.Ook al was het dit weekend geen januari meer, er stonden wel een paar sportieve activiteiten op het programma. Ik ga ze hier toch alvast vermelden, voor het geval ik komende maand weer vergeet een blogpost te maken.
Gisteren speelde zoonlief de eerste voetbalwedstrijd van het jaar na de winterstop. Het werd een dikke overwinning van 13-3. Natuurlijk moeten we erbij vermelden, dat ons boevenvriendje drie keer gescoord had.
Vandaag deed dochterlief mee aan de danswedstrijd 'Showtime'. Zeer spannend. Helaas is het erepodium niet gehaald, maar dochterlief vond het weer geweldig. Ik kon achter de schermen snel nog wat foto's maken.Na deze wedstrijd raceten we door naar het zwembad, waar zoonlief af mocht zwemmen voor zijn C-diploma. Wat een verrassing, dat ook zijn beste vriend kwam kijken naar zijn zwemkunsten. De dag werd dan ook afgesloten met een prachtig diploma en frietjes om de prestaties van de boefjes te vieren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten