zondag 30 juni 2019

Feestweekend

De afgelopen maand werden er kruisjes gezet op de kalender. Iedere dag werd keurig afgekruist tot gisteren. Kleine Pluis mocht alweer vijf kaarsjes op de taart uitblazen. Ze wist precies hoe deze dag moest verlopen, ze had dit immers al eerder bij haar broer en zus gezien. Zo wilde ze een flamingotaart en wij moesten in de ochtend als eerste naar beneden om haar te verrassen met feestliedjes en cadeautjes. Vrijdagmiddag werd de taart opgehaald en die avond versierden manlief en grote zus de tuin. Het ging, net als andere jaren, een warme dag worden.
Natuurlijk waren de boefjes al vroeg wakker en samen zongen we Pluis toe. De cadeautjes stonden op tafel klaar en ons kleine meisje maakte ze gretig open. Ik haakte voor haar geliefde muizen (geen echte, hoor) een caravan, zodat ze deze zomer op vakantie kunnen gaan. In een koffer voor de vakantie zaten nog wat aanvullingen voor haar muizenhuis.


Na het ontbijt trok iedereen zijn feestkleren aan. Onze oudste boef wilde nog even haar haren doorkammen en pakte vluchtig een haarborstel uit de kast. Ze pakte echter een compleet verkeerde borstel en ze kreeg het voor elkaar om haar haren helemaal in de knoop te draaien. Er brak paniek uit, want het was erg moeilijk om de borstel weer uit haar haren te krijgen. Ze wilde dat oma dit deed. Oma is er meer dan twee uur mee bezig geweest, maar het resultaat bleef hetzelfde.... één grote knoop.


Gelukkig kwam er een reddende engel, mijn zusje. Eindelijk was ze bevrijd van de borstel en kon ze mee feesten. De taart werd aangesneden en Pluis werd enorm verwend met alle cadeautjes.
Net als andere jaren was het tropisch warm en waren de kinderen vooral rond en in het zwembad te vinden.Vandaag hadden manlief en ik nog een verjaardagslunch van een collega in kasteel 'Tongelaar' in Mill. Het werd een walking late lunch. Tussen de gerechten door konden we het kasteel bezichtigen en een wandeling in de omgeving maken. 
Het was er prachtig en we hebben heerlijk gegeten, maar het voelde toch gek om niet thuis te zijn op haar echte verjaardag. Pluis heeft er echter niets van gemerkt. Ze had een heerlijke middag bij opa en oma, waar ze watergevechten heeft gedaan met haar broer, nicht en bijna aangetrouwde neef. 
Onze oudste boef had na het borsteldrama gelukkig een fantastisch feestweekend. Ze mocht logeren bij de andere lieve nicht en haar vriend. Thuis vloeiden er dikke tranen, omdat ze het zo leuk had gevonden en eigenlijk nog niet naar huis wilde gaan. 
De komende week heeft kleine Pluis nog twee feestjes voor de boeg. Dinsdag mag ze trakteren in haar klas en zaterdag feest ze nog met haar vriendjes en vriendinnetjes op haar kinderfeest. Hierna gaan we genieten van een heerlijk lange vakantie.Geen opmerkingen:

Een reactie posten