zaterdag 15 december 2018

't Elfde Jeske

Een aantal maanden geleden werd manlief gevraagd om dit jaar 't Elfde Jeske in ontvangst te nemen. Deze prestigieuze prijs van de Hannusclub wordt jaarlijks uitgereikt aan iemand, die in ons dorp op een of andere manier zijn nek uit heeft gestoken. Manlief viel dit jaar de eer te beurt en vanmiddag was de inauguratie.
In een prachtige horecagelegenheid in ons vernieuwde dorpscentrum was de volledige Hannusclub van de partij. Deze groep vrijwilligers organiseert jaarlijks de scholenoptocht en de kinderoptocht in ons dorp. De club krijgt versterking van een elfde lid, de drager van 't Elfde Jeske. Verder waren ook een hoop voormalige dragers van dit Jeske van de partij. Manlief mocht voor deze gelegenheid ook verschillende gasten uitnodigen. Veel lieve familieleden waren dan ook gezellig van de partij.
Al snel begon de live-muziek en even later vond de uitreiking van het Jeske plaats. Manlief werd mooi in het zonnetje gezet en in een nieuwe jas gehesen. Zelfs prins Carnaval hield nog een speech. Ook manlief mocht even het woord nemen. Hij wist de boel nog even te verrassen door een lied in zijn verhaal te verwerken.
De boefjes waren natuurlijk ook van de partij. Ze wisten zich goed te vermaken met kleurplaten, dansjes en met een lekker hapje en wat drinken. Het was een mooie middag voor jong en oud.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten