dinsdag 25 december 2018

Indoor sneeuwpret

De vakantie is begonnen en het is Kerstmis. De boefjes keken er al een tijdje enorm naar uit en eindelijk was het dan zo ver. Het feest begon met de Kerstvieringen op school. Onze (b)engeltjes wilden voor vertrek nog wel even op de foto. Voor kleine pluis werd het haar eerste kerstdiner op school.

Zoem bij deze foto maar eens in op de hand van zoonlief.
Met een onschuldig gezicht toch nog even zijn kleine zusje plagen.
Vrijdag hadden de boefjes een studiedag en gingen ze in de middag met opa en oma naar de kerk voor het toneelstuk 'De moord in de kerststal'. de voorstelling was niet zo akelig, als de titel doet voorkomen. Onze oudste boef danste 's-avonds nog mee in tijdens de kerstwandeling in ons dorp. Als een engel zwierde ze rond.


Eindelijk was het vandaag dan Eerste Kerstdag. Gelukkig lagen er vanochtend vroeg al cadeautjes onder de kerstboom. De kerstman had gezien dat onze boefjes van spelletjes houden. Daar komen ze de kerstdagen wel mee door. 
Deze Eerste Kerstdag vierden we samen met mijn zussen. Gelukkig stonden er enkele gezellige activiteiten op het programma. Met alle kindjes reden we naar het Skidome van Rucphen, waar we twee sportieve uitdagingen aangingen. Allereerst gingen we het donker in, om 18 holes glow in the dark golf te spelen. Ons oudste boefje bleek een aardige swing te hebben, want ze versloeg ons met glans. Ook haar boevenbroertje sloeg zowaar een hole-in-one. Dat moest ook iedereen daarna horen natuurlijk. Ons kleinste boefje maakte er meer een hockeywedstrijd van. 


Na dit vrolijke potje was het tijd voor een korte drinkpauze om daarna de ski's of sleetjes onder te binden. Ik ging met onze boefjes naar het sleeparcours, terwijl manlief van de piste af kwam racen. Het werd een geweldig uurtje sneeuwpret, waar alle kindjes met veel plezier naar beneden gleden. Ze gingen bijna net ze hard als hun vader...

We sloten deze heerlijke kerstdag af bij mijn zus, waar we samen lekker hebben gegeten. Iedereen had wat gemaakt, dus het werd heerlijk smullen. Onze oudste boef was erg trots op haar schuimkerstboomtoetje (met hulp van Jill's kookboek). Ze wilde deze graag zelf maken en haar zusje wilde haar wel helpen met het meest lekkere gedeelte, het aflikken van de deeghaken. Deze suikerbom (nee, het was een boom) viel goed in de smaak. Wat een heerlijk begin van de kerstvakantie!Geen opmerkingen:

Een reactie posten