zaterdag 17 november 2018

Legofeest

Wat was het een spannende dag voor ons boevenvriendje. Om 12.00 uur zat hij met zijn zusjes klaar om de intocht van Sinterklaas in Zaandam te volgen. Al een paar dagen leven ze erg mee met Pietsnot, die door de Hoofdpiet onterecht wordt beschuldigd van het stuk maken van de chocoladeletters. Er zat gelukkig voldoende water in de Zaan, zodat de Sint en zijn Pieten weer veilig aangekomen zijn in Nederland. Onze oudste boef speelt inmiddels het geheime verhaal voor kleine kinderen goed mee (hoe dit is gegaan, probeer ik ook nog in een blog te vertellen). 
De tijd kroop voor ons boevenvriendje voorbij. Na de intocht kwamen om 14.00 uur zijn vriendjes en vriendinnetjes om zijn verjaardag te vieren. Op het programma stond een Legofeest. In de ochtend bakte ik een taart met de vorm, die we eerder in Legoland kochten.


Het mannetje was nog wat kaal, dus de kinderen mochten hem versieren. Uiteindelijk zag hij er zo uit, voordat hij opgegeten werd.


Er werden liedjes gezongen en onze boevenvriend mocht de kaarsjes uitblazen.


Zijn vriendjes en vriendinnetjes hadden hem enorm verwend met super leuke cadeautjes, die hij net als zijn zus op haar feestje wilde zoeken.
Na deze zoektocht volgde een speurtocht. Het zonnetje scheen gelukkig en gewapend met een kaart gingen de kinderen op zoek naar de Legomannetjes op hun kaart. Voor de meiden was er natuurlijk een Lego Friends versie. Er werd driftig gezocht, want wie kreeg als eerste al zijn plaatjes gevonden? Onze oudste boef had zich over het verstoppen van de plaatjes in onze tuin en de tuin van opa en oma (de buren) ontfermd. Hier en daar kon ze nog een kleine hint geven, bij kinderen die ze wat minder snel gevonden kregen.


Na enige tijd zoeken werd het feestje binnen voortgezet. Voor iedereen lag een shirt klaar met het bekende Legomannetje. De kinderen mochten met textielstiften hun eigen Legocreatie maken. Zoonlief en zijn beste vriend maakten hetzelfde shirt. Ze konden de juf dan foppen, omdat ze er dan uit zouden zien als een tweeling :)


Hierna volgden er nog een paar spelletjes, zoals Lego poepen en met Chinese stokjes blokjes op elkaars bord proberen te leggen. Wie weet zijn bord leeg te houden?Ook deze keer bakte oma frietjes en werden de buiken rond gegeten. De kinderen wilden nog heel even spelen met het speelgoed hier in huis en toen werd het tijd om iedereen weer naar huis te brengen.
De boefjes wilden toch nog even zingen en hun schoenen zetten bij de open haard, voordat ze echt hun bedden gingen opzoeken.
De feestjes zijn nu weer achter de rug en wij kunnen met de benen omhoog. Oh nee, volgend weekend zitten beide dagen alweer vol met Sinterklaasactiviteiten. De spanning zal hier in huis nog wel even blijven hangen.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten