maandag 7 mei 2018

Meivakantie

De afgelopen twee weken hebben we allemaal enorm genoten van een heerlijke vakantie. Natuurlijk was het lintje voor opa een bijzonder hoogtepunt. Er waren gelukkig nog meer mooie momenten in deze meivakantie.
Zo brachten we een bezoek aan Amsterdam, waar we het Muizenhuis van Sam en Julia in de bibliotheek bekeken, een bezoek brachten aan de werkplaats en de winkel van dezelfde muizen. We spraken zelfs even met Karina Schaapman, die enthousiast vertelde over haar werk. De boefjes genoten van het prachtige werk.
Na een mooie wandeling door de Jordaan kwamen we terecht bij het "Ripley, believe it or not-museum". Het was een geweldige ervaring voor de boefjes en voor ons. Wat een grappig museum!


Een andere wereldstad stond ook op ons lijstje. We bezochten in Antwerpen Comic Station. Vlakbij het station van Antwerpen is een indoor pretpark. Dat was een perfecte bestemming op een regenachtige dag. Dit themapark is gebaseerd op een aantal Belgische striphelden, zoals De Smurfen, Suske&Wiske en Urbanus. Ook de hoogste (indoor) glijbaan van de wereld bevindt zich hier. Het bleek een perfecte plek voor onze boeven, ook al kenden ze de meeste stripfiguren niet goed genoeg. Papa heeft maar niet te veel over zijn Urbanus-verleden losgelaten deze dag.

Met hun grote nicht mochten de oudste boefjes een dagje op pad. Wat hebben ze genoten van de dierentuin in Volkel en het pannenkoekenhuis. Al vonden ze het zoeken naar kikkers in de tuin ook al een feest. Ons kleinste boefje namen we zelf mee naar een andere dierentuintje in Best. Ook zij genoot van alle aandacht van papa en mama. Dat was ze niet gewend.
 Zelf bezocht ik met een vriendin en haar kindjes ook nog de dierentuin in Amersfoort. Terwijl de grootste boef aan het logeren was bij haar nicht en samen met haar een workshop glitter-sieraden maken mocht volgen, wisten wij ons te vermaken tussen de apen, olifanten en tijgers. Elk jong diertje was voor ons kleinste boefje een schatje. Misschien komt dat omdat haar broer haar steeds schatje noemt?
Ook onze boevenzoon ging voor het eerst in zijn leven alleen logeren bij zijn neefje. De twee boeven hadden de grootste lol samen. Dat hadden we niet verwacht na het drama van de avond daarvoor. Zijn grote zus had heel lief een kaart voor hem gemaakt, dat ze hem een lief broertje vond en dat ze hem zou gaan missen. Daar was hij de hele avond van overstuur. Hij ging haar ook missen. Uiteindelijk bleek het gemis toch te overzien en bleef het bij een kort momentje, waar hij snel overheen was. Trots kwam hij thuis, dat hij nog veel vaker wilde logeren.
Ook de oudste boef had een bijzonder moment. Op 5 mei mocht ze voor het eerst een optreden geven op piano. En dan meteen op een levensgroot podium op het plein in het dorp. Onder leiding van haar pianojuf speelde ze twee liedjes samen met een schoolgenootje, die op gitaar speelde. Een andere leerling van haar juf zong erbij. Wat vond ze het spannend. "Ik trilde helemaal", zei ze na afloop. Daar hebben we niks van gemerkt. Ze was enorm trots op haar prestatie, al was ze wel blij dat het niet zo druk was op dat moment. De rest van de dag bleef ze haar vader helpen met allerlei klusjes tijdens het festival. Het weer was prachtig, het programma was erg mooi en afwisselend en vader en dochter waren dan ook allebei tevreden. Manlief en ik gingen die avond samen nog even kijken bij het optreden van de band van dezelfde pianojuf. Wat was ze fantastisch als stoere Rock-chick.


De hele vakantie heeft onze boevenzoon zijn beste vriendje moeten missen. Gelukkig kunnen de jongens via allerlei social media toch met elkaar in contact blijven. Ze stuurden elkaar regelmatig filmpjes, foto's en berichtjes om het gemis deze twee weken wat dragelijker te maken. Wat waren ze blij, toen ze elkaar eergisteren en gisteren toch weer even zagen.
Vandaag sloten we de vakantie in stijl af. In Amsterdam vertelde Karina Schaapman ons, dat er een theatervoorstelling van Sam en Julia is. Daar gingen we vandaag naar kijken in Helmond. Nu kostte het ons net wat meer tijd om het theater te vinden, waardoor we de voorstelling van 13.30 uur helaas niet wisten te halen. Gelukkig waren er nog plekken vrij voor de voorstelling van 15.30 uur. We hadden nog meer geluk, want de voorstelling maakte deel uit van het peutertheaterfestival. De hele foyer stond vol speelgoed en kleurmateriaal. Het was voor onze boeven geen probleem dat ze even moesten wachten. De voorstelling van Sam en Julia was erg mooi. De schaduwrat maakte wel veel indruk op ons kleinste boefje. We zijn benieuwd of ze daar nog van gaat dromen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten