maandag 14 mei 2018

Just the two of us

De dagen vliegen voorbij, zo ook de weken tot de zomervakantie. De vierde verjaardag van ons kleinste boefje komt daarmee snel dichtbij. Voordat de boefjes naar 'de grote school' gaan, plan ik een dagje met ze alleen naar een bijzondere plaats. Met ons oudste boefje ging ik naar de Efteling en met zoonlief bracht ik een dagje door in 'Dierenrijk' in Nuenen (klik). Dat was toen een hele koude dag. Vandaag werd er gelukkig beter weer verwacht. De boefjes mochten voor hun vierde verjaardag ook met hun vader mee naar de Efteling op schoolreisje. Dit jaar valt het echter op het verjaardagsdags- en afscheidsfeestje van kleine Pluis op het kinderdagverblijf. Ons kleinste boefje wilde graag naar de Efteling en omdat ze dit uitstapje niet met haar vader ging maken, werd dit onze bestemming. De andere uitstapjes vonden een week voor hun verjaardag plaats. Dat leek me in dit geval niet handig. Pluis is in het weekend voor de zomervakantie jarig en met twee ouders in het onderwijs, betekent dat een heleboel drukte en dan ook nog traktaties regelen en natuurlijk haar feestje plannen. Nu zag ik de weersvoorspelling en die was vandaag prachtig. We hebben ook nog niet te maken met de vakantiedrukte en de drukte rondom schoolreisjes. Kortom: de perfecte dag voor ons uitje samen.

Zo, en na dit hele verhaal dan nu een verslag van de dag zelf. We begonnen met de nieuwe attractie 'Symbolica'. De laatste keer dat we in de Efteling waren, was het er veel te druk. Er stond een wachtrij van twee uur en met drie boefjes in de hete zon vonden we dat geen optie. Nu hoefden we maar een kwartier te wachten. Wauw, wederom een prachtig staaltje werk van de Efteling! Pluis was niet echt onder de indruk en vond de rit vooral spannend. Op naar het Carnavalfestival. We konden direct in een karretje stappen. Pluis kende het liedje natuurlijk al en het deuntje dreunt nog altijd een tijdje na, zelfs wanneer je alweer in een volgende attractie zit. Na een hapje eten, wilden we naar 'De Droomvlucht' of zoals Pluis het noemt: 'De elfjes'. We zagen echter dat de poort naar Raveleijn open stond en besloten er eerst naar binnen te gaan. Oei, wat zou haar broer jaloers zijn, maar we genoten allebei van deze show.


Hierna besloten we eerst nog het treintje te nemen om een rit rond de Efteling te maken. We stapten weer uit bij de halte van het Marerijk en ging nu toch echt eerst naar de elfjes. Van al deze binnenattracties heb ik geen foto's gemaakt. Hier hebben we filmpjes gemaakt om later aan broer en zus te laten zien. Na overladen te zijn met allerlei spannende verhalen en beelden, kwam de zon door en vervolgden we onze route naar het Sprookjesbos, nog steeds mijn favoriet! Pluis vond het hier fantastisch.

Pluis zag de grote taart voor het snoephuisje van de heks staan. Natuurlijk wilde ze als grote snoeper even van de taart proeven en kijken wat er ging gebeuren.
Gelukkig liet de heks haar vrijuit gaan. Pluis rende en huppelde door het sprookjesbos en keek ademloos naar al wat er zich om haar heen afspeelde.Natuurlijk maakten we ook twee klassieke foto's.Ons uitstapje had nog een mooie bijkomstigheid. Gisteren werd ik door manlief en de boefjes enorm verwend voor moederdag. Prachtig geknutselde bloemen, harten, zonnen en gedichten. Al een tijd was ik aan het sparen voor een nieuwe fotocamera. Mijn Canon bewees me al 8 jaar trouwe dienst, maar in die tijd heeft de technologie ook niet stilgestaan. Ik wilde hem mezelf over een half jaar cadeau doen voor mijn (ai) veertigste verjaardag. Manlief en de boefjes besloten me een bijdrage te geven, zodat ik de camera kon kopen, waar ik na lang zoeken en rondvragen mijn oog op had laten vallen. Het is nog erg zoeken naar de juiste instellingen. Het is van een ander merk, dus alles zit onder andere knoppen en in andere menu's. Het leverde soms onverwacht een grappig plaatje op, terwijl ik de scherpstelling niet op de juiste plaats vaststelde.


In het sprookjesbos werden sommige sprookjes gerestaureerd. Ik denk dat dit ook al het geval is geweest van de 'Indische Waterlelies'. Nog voor 'De Droomvlucht' bestond, was dit de favoriete attractie van mijn zusjes en mijzelf: Barbiepoppen, die rondzwierden. We keken ieder jaar hoeveel lelies gesloten bleven en welke 'barbies' er niet zwierden, vanwege mankementen. Voor het eerst in jaren zag ik alle waterlelies opengaan en dansten alle 'barbies'. Ook de heks heeft volgens mij een verjongingskuur gehad en zag er minder angstaanjagend uit. Het verhaal werd verteld door een vrouw, terwijl ik al jaren de stem van Paul de Leeuw hierbij heb gehoord. Niet alleen de 'Indische waterlelies' kregen een opknapbeurt. Ook de vliegende fakir had nieuwe bloemen in zijn tuin en zijn kleedje had een grondige wasbeurt gehad. 


Na de voorstelling van het sprookjesboomtheater, werd ons boefje toch wel erg moe. De onderstaande foto geeft de vermoeidheid mooi weer :D


Wat ben ik enorm trots op ons Pluisje. Ze heeft de hele dag gelopen. De buggy of bolderkar mochten absoluut niet mee. Ze heeft geen moment gemopperd, dat het lopen haar teveel werd. Ze stapte de hele dag stevig door. Aan het einde van de dag mocht ze een kleinigheidje uitkiezen in de Eftelingwinkel. Ze koos een drinkbeker en bakje voor de grote school. Ze vertelde dit dan ook aan het winkelpersoneel en het personeel bij de uitgang. Ze voelde zich zo groot en klaar om de volgende stap aan te gaan (nu haar moeder nog...)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten