zaterdag 30 juni 2018

Pluis is vier

Weken keek ze er naar uit, haar vierde verjaardag. Niet alleen om de cadeautjes en de taart, maar ook omdat ze eindelijk naar de grote school van haar broer en zus mag. Afgelopen maandag was het dan eindelijk zo ver. Hand in hand liep ze met haar vader door de poort van de school, klaar om de directeur te ontmoeten en daarna kennis te gaan maken met haar nieuwe klas en haar juf (al kende ze deze al een beetje, omdat het de kleutergroep en de juf van haar broer is, die na de zomervakantie naar groep 3 gaat). Met een grote lach op haar gezicht ging ze de klas binnen en na schooltijd kwam de juf kwam vertellen dat ze het super goed had gedaan en dat ze wel een erg vrolijk meisje is. Wij glommen natuurlijk van trots, ook al was het even slikken nu ook ons kleine pluisje de grote stap gaat maken. Wat was het stil in huis en we telden de minuten af tot we haar weer mochten halen.Bij een nieuwe uitdaging hoort ook het afscheid van een tijdperk. Een tijdperk van bijna vier jaar op het kinderdagverblijf en voor ons zelfs ruim acht jaar. Ook hier genoot Pluis van alle aandacht. De juffen kregen dikke knuffels en ook hier was het voor ons wel even slikken om gedag te zeggen tegen de liefste juffen.
Gisteren was voor ons een werkdag. Na het werk werden de boefjes op tijd naar bed gebracht en konden wij aan de slag met het maken van een taart, het ophangen van de slingers en klaarzetten van de cadeautjes.


Vannacht kroop Pluis bij ons in bed. Was het de spanning of de warmte? Om 5.30 uur was ze helemaal klaar voor haar feestdag. We wisten de boefjes nog een uurtje boven te entertainen en toen werd het tijd om naar beneden te gaan en Pluis te verrassen. In de kamer maakte ze een vreugdedansje en daarna ging ze aan tafel zitten om haar cadeautjes te openen.

Ze was erg blij met haar karaoke/discobox, het gesigneerde boek van 'Sam en Julia in de haven' en de bouwplankjes. Later op de dag kwamen daar nog een heleboel mooie en lieve cadeaus bij. Wat is Pluis toch weer enorm verwend.
Het is alom bekend, dat Pluisje een enorme snoepkont is. Ik maakte dan ook een snoeptaart voor haar. Het moest een dripcake worden. Nu vond ik de druppels niet helemaal geslaagd, maar zo te zien viel hij bij Pluis in de smaak.


We vierden het feestje buiten in de tuin met familie en veel vrienden en vriendinnetjes. De kinderen hadden veel waterplezier in het badje of op de trampoline met de sproeier. Bij iedere verjaardag denk ik vooraf, dat ik foto's moet maken en iedere verjaardag weer vergeet ik dit tussendoor te doen. Foto's gemaakt door opa zie ik graag tegemoet ;)
En dan is ze nu toch echt vier jaar. Gelukkig hebben we nog zes weken zomervakantie om te wennen aan dit idee, voordat ze toch echt dagelijks in een schoolgebouw te vinden is.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten