maandag 2 april 2018

Pasen

Afgelopen vrijdag was het volgens de boefjes geen Goede Vrijdag. We werden die dag onverwachts gebeld, dat de opa van de boefjes (mijn vader) was opgenomen in het ziekenhuis. De schrik zat er even goed in, maar gelukkig gaat het alweer stukken beter met hem.
Zaterdagmiddag besloten we alvast een heel klein beetje in de paasstemming te komen, door een bezoekje aan de bioscoop. Hier draaide de film van 'Pieter Konijn'. De boefjes kijken al weken de tekenfilm van dit dier en al zijn vrienden. De boefjes zaten ademloos te kijken.


De Eerste Paasdag was een dag met de familie. Om 10.45 uur werden we in het favoriete pannenkoekenhuis van de boefjes verwacht. Hier werden we onthaald met koffie/thee, ranja en appeltaart. De kinderen kregen cake met slagroom. Ons kleinste boefje wist hier wel raad mee.


Nadat de buikjes gevuld waren, konden we beginnen aan de wandeling van 5 km. Vol goede moed volgden we de aanwijzingen op de routekaart. Ons kleinste boefje rende voorop en zoonlief sloot de rij. Met de regenlaarzen aan moesten alle plassen eraan geloven.Het zonnetje liet zich heel even zien. Er verschenen helaas ook wolken en we hielden het niet droog. Enigszins verregend kwamen we terug bij het pannenkoekenhuis, waar iedereen zich weer kon opwarmen en genieten van een heerlijke pannenkoek.
Vandaag vierden we Pasen in en om het huis. Na een paasontbijt werden de eieren in de tuin verstopt. Gewapend met hun mandjes gingen de boefjes op zoek naar de chocolade-eieren. 


Binnen werd de buit geteld en verdeeld. Kleine Pluis had hier haar eigen idee over. Ze wist vluchtig drie chocolade-eieren te bemachtigen en ging er bovenop zitten. Volgens haar broer ging ze die uitbroeden, maar wij weten wel beter. Pluis wilde wat chocolade voor zichzelf houden.


Na het zoeken en verdelen van de buit, werden er nog eieren geschilderd. We kookten tien eieren. Na het verdelen van deze eieren bleef er één ei over. Manlief besloot deze van verschillende kleuren en een gezicht te voorzien.


De paastakken en andere decoratie kunnen weer de kast in. Dit jaar maakte ik een paasbordje voor de chocolade. Ik vind hem stiekem te mooi om hem voor een jaar in een doos te stoppen. Ik denk dat ik hem toch nog even laat staan. De komende tijd hebben we er nog chocolade genoeg voor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten