zondag 8 april 2018

Lente

Eindelijk was het zo ver. Dit weekend was het echt lente. De tuindeuren gingen weer open, alle emmers, schepjes, steppen en buitenspullen kwamen uit de schuur tevoorschijn.
Gisteren hadden onze oudste en middelste boef allebei een kinderfeestje. Zoonlief ging met een groepje jongens naar een binnenspeeltuin en onze oudste dochter ging met een groep meiden kaarsen maken. Trots kwam ze met haar twee kaarsen thuis en deelde meteen even mee, dat deze kaarsen alleen zijn om naar te kijken en niet om aan te steken. Ze zijn te mooi om op te branden. Van wie zou ze het hebben? Kleine Pluis en ik brachten broer en zus naar de plaats van bestemming en genoten van het zonnetje in de tuin. Pluis wist meteen wat ze buiten wilde doen: picknicken met haar baby's. Na het feestje nam zoonlief de rol van vader op zich.Ook vandaag was het schitterend weer. Na een bezoek aan de oom en tante van de boefjes, bezochten we het 'belevingsbos' in de buurt van de oom en tante van de boefjes. Eerst werden de dieren van de kinderboerderij bezocht en daarna doken ze even de speeltuin in.
Hierna trotseerden ze de obstakels in het bos.

Onze oudste boef kreeg er nog een paar extra hindernissen bij. Broertje en zusje hadden de grootste lol, toen ze aan de touwen gingen hangen en zwieren, waar dochterlief op probeerde te balanceren. Gelukkig kon ze er zelf ook hard om lachen.Aan het einde van de dag was Pluisje flink afgewerkt. 


Op de weg terug naar huis viel ze dan ook in slaap. Na het eten was een verfrissend bad geen overbodige luxe. Deze eerste lentedagen smaakten echt naar meer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten