vrijdag 28 april 2017

Tivolipark

Gisteren konden jullie al lezen wat er vandaag op het programma stond..... Tivolipark met mijn zussen, neefjes en nichtje. Na wat passen en meten konden we met twee auto's naar Berg en Dal vertrekken.
Bij binnenkomst werden de eerste attracties onderzocht. Ze gingen in het mini-reuzenrad en een piratendraaimolen.


Na deze twee attracties besloten we even in de binnenspeeltuin een kopje thee en koffie te drinken. De kinderen konden hier klimmen en klauteren, maar ook een duik nemen in een ballenbak. Wat ik me van vroeger kon herinneren was de ballenbak buiten aan de linkerkant van het park. Gezien de temperatuur was het erg fijn, dat deze zich nu binnen bevond.Na dit avontuur vervolgden we de route buiten weer. Zo klommen de kinderen in de vliegtuigjes (alleen hadden deze de vorm van auto's?) en durfden ze in de Miami Vice, zoals deze op de kermis heet. Gelukkig in een minder heftige variant, want er moesten begeleiders mee. 
Het kleinste familielid wist zichzelf te vermaken met de kleinere toestellen, waarbij de beide benen dichter bij de grond konden blijven staan.


Na dit avontuur doken we de bootjes in om de wereld van de regenboogkabouters te ontdekken. Ik ging met de twee jongste kerels in een bootje. Ze zaten eerste rang en vertelden honderduit tegen elkaar.


De oudste kinderen hadden al snel de achtbaan in het vizier. Natuurlijk moest er een rondje gemaakt worden. De oudste twee mochten samen in een karretje, de anderen hadden een begeleider nodig en tsja, dan offer je jezelf maar op. Ik maakte de eerste ronde met dochterlief en kon vervolgens blijven zitten, want ook mijn neefje wilde er graag in. Samen gingen we nog een ronde maken. Hij genoot er zo enorm van. Tijdens de rit stond zijn mond niet stil. Hij riep naar me dat dit toch wel erg gaaf was en of ik nog een paar keer met hem een ritje wilde maken.Terwijl de oudste twee nog heel vaak in de achtbaan gingen (naar eigen zeggen waren ze er wel 26 keer in geweest), vermaakten de kleintjes zich met de autootjes en de fietsen.Er werd flink wat afgebotst in de bootjes en de botsauto's.Het spookhuis was voor dochterlief in eerste instantie wel erg spannend. Zelfs met haar tantes of met mij durfde ze er niet in te gaan, terwijl haar kleine broer en zus er al in waren geweest. Gelukkig was daar haar nicht, die haar wel mee wist te krijgen in deze spannende attractie, die uiteindelijk reuze meeviel.


Manlief ging met onze twee kleine boefjes kijken naar de parkshow en daarna gingen ze lekker saen spelen in het speeltuintjes, terwijl de grotere boeven nog even konden klimmen en glijden van de luchtkussens.Kleine pluis deed nog een luierwissel voordat we weer naar huis zouden rijden. Toen ze binnen de geschminkte kinderen zag, wist ze zeker dat ze dit ook nog wilde doen. Ze had dan ook al bedacht dat ze geen tijger of prinses wilde zijn, maar een....


Op weg naar huis hadden we telefonisch contact en we besloten de kinderen nog te trakteren op een laatste verrassing. We reden samen naar de grote gele M voor een vrolijk diner inclusief smurfenspeeltje.


Het was een erg gezellige en vermoeiende dag. Zojuist zijn alle foto's en filmpjes uitgewisseld en zitten we allemaal met de benen omhoog op de bank. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten