woensdag 26 april 2017

BelevingsbosGisteren mocht onze oudste boef met haar grote nicht gaan zwemmen. Dat ook oom, tante, neefje en een vriendje meegingen, was voor haar leuk, maar niet het allerbelangrijkste. Na het zwemfestijn bekokstoofden de nichtjes dat ze wilden logeren. Het is vakantie, dus zwaaiden we het hele stel gezellig uit. Onze stoere broer zei bij het uitzwaaien meteen, dat hij zijn grote zus al miste. Hij had het er zichtbaar moeilijk mee.
Vanochtend ging ik al vroeg naar school. Ook in de vakantie blijft er genoeg te doen. Manlief had een stevig programma in zijn hoofd. Dat begon met een wandeling naar de bakker. Onze kleintjes liepen alvast vooruit op het aanstaande kampioenschap van Feyenoord, want hand in hand trokken deze kameraden naar het dorp.
Daarna gingen ze de logeerzus ophalen. Daar genoten de kleintjes ook nog even van het spelen met hun neefje en nichtje (of vooral dan het speelgoed van hun neefje en nichtje). Na een snelle lunch trokken de boeven naar Velp (net voorbij Reek). Mijn schoonzus had ons de tip gegeven om eens te gaan kijken bij het Belevingsbos en de bijbehorende kinderboerderij. Ze had niets teveel gezegd.
Wat een heerlijk feest was het voor onze boefjes. De kinderboerderij ligt prachtig in het bos en de dieren worden liefdevol verzorgd door gehandicapte vrijwilligers. Het baby-geitje maakte veel indruk, maar ook het lawaai van de ganzen, kalkoenen en schapen. Onze boeven daarentegen hebben de hele middag niet gemekkerd. Die vermaakten zich heerlijk in het speeltuintje van de kinderboerderij, maar vooral daarna in het belevingsbos.

Dat was echt een feestje. Een enorm schommeltouw, een prachtige klimhut, allerlei klim- en springroutes, een blote voeten pad en natuurlijk een prachtig bos. De boeven raakten niet uitgespeeld. Een klein regenbuitje mocht de pret niet drukken. Ze vonden een prachtige schuilplek in de konijnenburcht (een klein kasteeltje voor de cavia's en de konijnen). 


Na de bui ging de reis naar Volkel om het nieuwe huis van onze nicht te bewonderen. Het is een prachtig stulpje, waar nog wel wat aan moet worden geklust. De boeven hopen deze zomer te kunnen gaan logeren in Volkel, maar vandaag was het beter om even in het centrum een ijsje te gaan eten.


Dat was een mooi laatste hoogtepuntje van een geslaagde vakantiedag.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten