donderdag 27 april 2017

Lang leve de koning

Dit jaar was het een speciale Koningsdag: de koning bereikte de leeftijd van 50 jaar. Zoonlief vreesde vanmorgen even de koningsspelen, die voor hem dit jaar nog geen groot succes waren. Na een uur huilend bij de juf op het veld te hebben gestaan, was een lieve moeder van een vriendje zo aardig om hem naar huis te brengen. Toen zoonlief doorkreeg dat hij vandaag niet op een koud veld hoefde te staan, ontdooide hij en wilde hij met ons wel een rondje maken over de koningsmarkt. Dit jaar had mijn zus met ons neefje en nichtje een plaatst uitgezocht op de vrijmarkt om hun spullen aan de man te brengen. Dochterlief was hiervan op de hoogte gebracht tijdens het logeerfeest. Samen met haar nicht kwam ze tot de conclusie dat ze haar hulp wel konden gebruiken bij de grabbelton. Om 10.15 uur bracht manlief haar naar het kleedje van haar tante, oom, neefje en nichtje. Het was wel even afzien, zodra de zon achter de wolken kroop, maar dat mocht de pret niet drukken.


Ondertussen wist ik broer en zusje aan te kleden om ook met hen een kijkje te gaan nemen in het centrum van het dorp. Dochterlief had ondertussen haar buit al binnen. Ze zocht een springbal, een springtouw en een leesboek uit.


Kleine Pluis vond het best spannend langs al die mensen en dan namen we ook nog eens een andere route dan de 'normale' route langs de bakker en de supermarkt. Zij wilde dan ook maar wat graag door mij gedragen worden. Zoonlief keek zijn ogen uit. Hij zat op de schouders van manlief voor een goed overzicht. Hij wist ons dan ook tot halt te roepen toen er op een kleedje een auto van Paw Patrol te vinden was. De jongens die dit verkochten bleek hij te kennen van het schoolplein. Voor 50 cent heeft hij zich de rest van de middag hier mee vermaakt.


Wij keken ondertussen op televisie hoe de koning, koningin en de prinsesjes zich vermaakten in Tilburg. Rond 14.00 uur werd er op het raam geklopt. Het was buiten gaan regenen en dochterlief was voor het eerst alleen naar huis gewandeld (wij wisten dat ze dit ging doen, het is één rechte weg naar huis en zuslief en ik hadden telefonisch contact dat ze was aangekomen. Even voor de bezorgde (groot)ouders onder ons ;)
Thuis stonden er deze keer geen oranje tompoucen klaar, maar voor iedereen een oranje donut.Na een middag spelen met de vondsten aten we echte Hollandse kost, wortelstampot (omdat deze oranje is) met een koninklijke rookworst. Het was er immers nog koud genoeg voor. De boefjes doken al snel hun bed in, omdat we morgen weer een dagprogramma met de familie hebben. Hopelijk zijn we niet teveel afgepeigerd en kunnen we hier morgen nog verslag van doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten