donderdag 1 september 2016

De leukste speeltuin van de wereld

Op één van de laatste vakantiedagen bezocht ik samen met de boefjes opa en oma in Bergeijk. Zodra ik op de snelweg rijd, hoor ik ze achterin de auto al snurken. De hele autorit ging aan ze voorbij. Ze werden weer helemaal wakker door de enthousiaste ontvangst van hondje Floris. Hij moest nog uitgelaten worden en de oudste twee boefjes wilden wel mee een ronde maken. Het werd niet alleen een "uitlaatronde" voor Floris, maar ook voor de oudste boefjes. Ze bezochten de kinderboerderij en ze konden zich nog uitleven op het springkussen. De boefjes werden getrakteerd op een ijsje. Zoonlief lust echter alleen een raketijsje en helaas hadden ze die niet in het assortiment. Dan maar een glaasje appelsap, maar ook deze ging aan zijn neus voorbij. Een flesje ranja was een goed alternatief. Terwijl de oudste boefjes zich met opa vermaakten, vertelde Kleine Pluis ondertussen hele verhalen over de vakantie aan oma.  Jammer dat we er niet al te veel wijs uit konden.
Toen we weer compleet waren, werd er eerst nog in de tuin gespeeld met Floris en zijn bal. Daarna werd het tijd om afscheid te nemen van Floris. We vertrokken richting speeltuin 'De Bucht'.
Daar aangekomen wisten de boefjes al snel de schommels te vinden. Opa en oma waren de klos. Zij mochten de boefjes 'duwen'.Opa en oma werden door de boefjes goed aan het werk gezet.
De rolverdeling tussen de boefjes was ook hier weer duidelijk terug te zien. Grote zus gaat voorop en ze bepaalt de route. Haar broertje volgt haar als een schaduw en hij wil niet voor haar onder doen en kleine zus, tja...... die trekt gewoon lekker haar eigen plan.Na het schommelen, springen, klimmen, glijden, en nog meer was het tijd om een pauze te nemen met een ijsje.


Nog heel even spelen en een plaspauze houden, voordat we weer de auto in gingen om de files te vermijden. Voordat de oogjes in de auto weer dichtvielen, vertelden de boefjes dat ze dit één van de leukste speeltuinen van de wereld vonden (ze wisten niet eens meer dat ze er al eens eerder geweest waren met hun neefje en nichtje) en dat ze hier morgen weer naartoe wilden, maar dat ze dan hun zwemkleding mee zouden nemen. In het midden van de speeltuin lag namelijk een zwembad, dat er wel heel verleidelijk bij lag. Onze oudste boef kan dan nog beter zwemmen en ze kan haar opa zonder zwemdiploma's dan wel leren hoe het moet.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten